Deze romige lente-ui soep maak je eenvoudig zelf zonder pakje of zakje. Hij is klaar in 20 minuten. Je kunt hem als voorgerecht of lunch serveren, of als hoofdgerecht met wat knapperig stokbrood en kruidenboter of -roomkaas erbij.
lente-ui soep
Deze lente-ui soep is heerlijk romig en zacht van smaak en daardoor een echte allemansvriend. De lente-ui heeft in dit recept gebruik je op twee manieren. Het witte deel van de lente-ui gebruik je in de soep en geeft een subtiele uiensmaak, het groene deel van de lente-ui gebruik je voor garnering.
Vegetarisch
Als je groentebouillon gebruikt is deze soep is vegetarisch, maar als je geen vegetarisch dieet volgt kun je ook een kippenbouillon gebruiken. Het is ook lekker om de soep te garneren met knapperig uitgebakken spekjes.
Makkelijke recepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Vegetarische recepten, Soeprecepten
om 10:10
Ik zie geen bouillon tabletten bij de ingrediënten, bij de werkwijze staat bouillon tabletten, en daarna nog bouillon
om 12:54
Dankjewel voor je reactie Marcel! Ik heb het aangepast. 🙂
om 14:30
Kan je de foelie mee pureren of moet je die er eerst uithalen?
om 12:55
Die mag je mee pureren, maar je mag hem er ook uithalen.
om 23:33
Kun je de bloem ook vervangen door bijvoorbeeld knolselderij of aardappel ??