Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Licht gebonden champignonsoep
Een heerlijke licht gebonden champignonsoep op basis van roux met verse champignons en een lekker stokbroodje met kruidenboter. Zeer geschikt als snelle, makkelijke maaltijd en ontzettend lekker!
Ingrediënten
bakje champignons, in plakjes gesneden
2 kippenbouillontabletten
1,25 liter water
40 gram roomboter
50 gram bloem
1 sjalotje, fijn gesnipperd
scheutje slagroom
wat vers gehakte peterselie
Bereiding
Smelt de boter op laag vuur in een pan en voeg het sjalotje toe. Bak tot het sjalotje zacht en glazig is maar laat de boter niet bruin worden! Verkruimel de bouillontabletten erover en bak heel even mee totdat ze zijn opgelost. Voeg de bloem toe en bak al roerende een paar minuten mee om de bloem te laten garen.
De bloem is gaar als hij licht begint te ‘sissen’ en het lijkt alsof de bloem oplost. Voeg dan, terwijl je goed blijft roeren, beetje bij beetje het koude water toe (als je koude vloeistof toevoegt aan de roux krijg je geen klontjes) totdat de soep de gewenste dikte heeft.
Voeg de champignons en een scheutje slagroom toe en laat de soep op een zacht vuur nog 2 minuten zachtjes borrelen.
Zet het vuur uit en schep de soep in kommen. Garneer met de peterselie en serveer er een lekker stokbroodje bij gevuld met kruidenboter.
Eet smakelijk!
om 02:40
Bedoelde natuurlijk, heel duidelijke recepten!!!!
om 15:48
Bedankt voor deze leuke reactie! 🙂
om 02:37
Geweldige recepten en heel uiterlijk!
Erg leuk om te maken en allen heel smaakvol, complimenten hoor!!!
om 09:36
Goedemorgen Annemiek,
Ik vind jouw recepten super…!!!
Je schrijft alles heel simpel en duidelijk en de foto,s erbij tonen alles stap voor stap.
Daarom maak ik veel reclame voor jou website, wij genieten ervan.
Groet van levensgenieter Babs
om 14:20
Bedankt voor het compliment Babs, ik krijg er een kleur van… 🙂