Ingrediënten
- 200 g gedroogde groene linzen
- 1/2 citroen, alleen het sap
- 1 teen knoflook, gepeld
- 2 takjes platte peterselie
- 2 el maizena
- Olie om in te bakken
Verder nodig
- Zeef of vergiet
- Keukenmachine met hakmes
- Koekenpan
Niet te geloven dat dit het eerste linzenrecept is dat ik met je deel op KL. Ik ben niet echt een boneneter en linzen spraken me nooit aan. Toch kocht ik enkele weken geleden voor het eerst een pak groene linzen in de supermarkt die vervolgens weer voor enkele weken verdween in de kelderkast. Tot ik vorige week besloot dat het er toch maar eens van moest komen. Met dan ene zakje linzen maakte ik linzensoep, linzenhummus en deze heerlijke linzenburgers. Nu vind ik het onbegrijpelijk dat ik niet eerder aan de slag ging met linzen. Ze zijn heerlijk!
Met dit recept maak je ongeveer 8 klein-middelgrote linzenburgers.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Spoel de linzen af met koud water en laat uitlekken. Kook de linzen gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de linzen af en laat uitlekken in een zeef.
Doe de linzen in de keukenmachine met het citroensap, de knoflook en peterselie. Mix tot een smeuïge gladde massa. Schep de linzenpuree in een kom en roer de maizena erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper uit de molen. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en laat heet worden. Maak je handen vochtig met koud water. Schep een flinke eetlepel van de linzenpuree in je hand en vorm er met twee handen snel een ronde bal van. Druk iets platter en leg in de koekenpan. Druk de linzenburger in de koekenpan voorzichtig nog iets platter tot een burger. Maak de burgers niet te groot want door de maizena zetten de burgers uit. Maak ze dus iets kleiner dan de gewenste grootte. Maak op dezelfde manier de andere linzenburgers.
Bak de linzenburgers op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin, circa 5 minuten per kant. Voeg indien nodig tijdens het bakken wat extra olie toe.
Weet jij nog een lekker linzenrecept dat ik zou kunnen maken, of is er een specifiek gerecht met linzen waarvan je graag het recept zou willen? Laat het me weten, ik ga met liefde voor je aan de slag!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 12:30
Kun je deze ook na het bakken invriezen?
om 09:58
Ja hoor, dat kan! 🙂