Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Doe de koolzaadolie Bak & Braad in een schaaltje en roer het paprikapoeder, uienpoeder en het zout erdoor. Snijd de tortilla’s in partjes ter grootte van tortilla chips. Verdeel ze over de bakplaat en bestrijk de tortilla’s dun met olie. Bewaar de rest van olie voor de gamba’s.
Bak de tortilla’s in het midden van de oven 10 tot 12 minuten, tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege de baktijd een keer om.
Dep de gamba’s droog met keukenpapier en voeg ze toe aan de resterende kruidenolie. Zet zolang opzij.
Maak ondertussen de guacamole en de salsa.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak de avocado’s fijn en meng dit in een schaaltje met de knoflook, crème fraîche, sap van een halve limoen en breng op smaak met peper en zout.
Meng de tomatenblokjes in een schaaltje met de sjalot, koriander, peterselie, Brassica Veelzijdig, overige limoensap en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de gamba’s in ongeveer 5 minuten gaar. Draai halverwege om.
Leg de tortillachips op een mooie serveerschaal en serveer met de gamba’s, guacamole en salsa.
Disclaimer: dit recept is gemaakt in samenwerking met Brassica.
Deel je reactie