Ingrediënten
- 150 g pure chocolade (minimaal 70% cacao), in stukjes gehakt of gebroken
- 250 ml slagroom, minimaal 35% vet!
- 3 eieren
- 90 g fijne kristalsuiker
- Snufje zout
Klik hier als je de video niet kan zien. De koning van de toetjes is voor mij deze chocolademousse: fluweelzacht, luchtig en met een volle chocoladesmaak. Precies zoals het hoort! In de video laat ik je zien hoe makkelijk hij is om te maken.
Je kunt de chocolademousse op verschillende manieren serveren. Zo kun je hem eerst in een grote afsluitbare bak laten opstijven in de koelkast en vervolgens met een eetlepel mooie quenelles van de mousse scheppen en op een bord serveren. Je kunt de chocolademousse na het maken ook in dessertglaasjes gieten en in de koelkast laten opstijven.
Serveer de chocolademousse eventueel met vers (rood) fruit, een extra toef geklopte slagroom en geraspte chocolade.
Basisrecepten, Kookvideo's, Zoete keuken, Franse recepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Chocolademousse voor volwassenen? Je kunt op het eind een scheut van je favoriete likeur door de chocolademousse kloppen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 16:40
op een gegeven moment in het filmpje heb je drie handen straf
om 13:50
gisteren gemaakt en het was ongelofelijk lekker!!!
om 09:10
Yes! Leuk om te horen! 🙂
om 12:49
Vandaag gemaakt en goed gelukt. Erg lekker.
om 17:06
Lekker, alleen net wat te zoet…. denk dat ie met wat minder suiker NOG lekkerder is!
om 19:38
voor hoeveel personen is dit ongeveer?
om 16:31
Staat er toch bij, voor 4 personen…
om 19:44
Net gemaakt en gesmuld… het was heerlijk…zeker voor herhaling vatbaar!
om 20:07
Leuk om te horen Irma!
om 08:06
Ha Annemiek,
Wat een superheerlijke chocolademousse! Ik heb de chocola laten verbranden in de magnetron, maar gelukkig had ik voldoende en heb au-bain-marie de tweede portie gesmolten.
om 12:22
Oh gelukkig dat je nog extra chocolade had! 🙂 Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!
om 09:24
Bedankt voor het delen. Welk vermogen zet je de magnetron? 600 watt?
om 10:52
Hoi Irma, voor het smelten van chocolade gebruik ik altijd het laagste vermogen van mijn magnetron. Ik weet alleen niet hoe hoog dat is omdat onze magnetron oud is en ik niet terug kan vinden hoeveel watt dit is. Chocolade altijd in een plastic magnetronbakje (die wordt niet warm in de magnetron en daardoor kan de chocolade niet verbranden) langzaam laten smelten en stoppen met verwarmen als nog net niet alle chocolade is gesmolten. Vervolgens goed doorroeren zodat de overige chocolade smelt door de restwarmte.
om 20:20
Hoe lang kan je de mousse in de koelkast bewaren? Ik heb er een beetje amaretto in gedaan. Erg lekkere mousse.
om 09:17
Hoi Wilma, in een goed afgesloten bak kun je hem zeker enkele dagen in de koelkast bewaren.
om 11:39
Hoi Annemiek,
Heerlijke mousse, gemakkelijk te maken! Wat een lekker recept!
Heb je ‘m ook al eens met melkchocolade gemaakt? Benieuwd of dat voor de minder chocolade liefhebbers beter is!?
Dankjewel!
Groetjes Maud