Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Maaltijdsalade met quinoa, kip en avocado
Alweer een maaltijdsalade hoor ik je denken… Uhm jazeker, want met maaltijdsalades kun je gewoon alle kanten op. I love it! Ergens in december vorig jaar (jee, wat lijkt dat alweer lang geleden) na een drukke doordeweekse dag wilde ik ’s avond iets makkelijks en gezonds koken. Na een korte speurtocht door de koel- en kelderkast scharrelde ik de ingrediënten bij elkaar voor deze maaltijdsalade met quinoa, kip en avocado. Ik was eigenlijk niet van plan om er foto’s van te maken (soms wil je namelijk ook weleens ‘gewoon’ koken), maar toen ik de ingrediënten bij elkaar zag liggen wist ik meteen dat dit een topper zou worden. En oh boy, wat kreeg ik gelijk. Zet mij maar elke dag zo’n bakkie sla voor!
Hoofdgerecht – 2 personen – 20 minuten
Ingrediënten
- 1 klein kopje quinoa
- 1 kippenbouillontablet
- 1 klein kropje little gem, of bindsla (Romeinse sla), blaadjes losgehaald, gewassen en drooggedept
- 1 eetrijpe avocado, geschild, ontpit en in plakken gesneden*
- Handjevol cherrytomaten, gehalveerd
- 1/2 rode ui, gepeld en in smalle ringen gesneden
- 2 el zonnebloempitten
- 1 kipfilet
- Cajunkruiden met zout
- Klein bosje koriander, gewassen, drooggedept en heel fijngehakt
- 1 citroen
- Olijfolie extra vierge
*Besprenkel de avocado na het snijden met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.
Verder nodig
Koekenpan, kookpannetje
Bereiding
Haal de kip ruim een half uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Rooster de zonnebloempitten met 1 tl cajunkruiden in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin zijn.
Schep ze uit de pan op een bord en zet opzij. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verhit opnieuw met wat olijfolie.
Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met de cajunkruiden. Verhit de koekenpan met wat olie en bak de kip aan beiden kanten mooi goudbruin en gaar.
Leg de kip op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat de kip rusten.
Breng ondertussen als de kip bakt de quinoa met een halve liter water en de bouillontablet aan de kook en zet het vuur dan lager totdat het zachtjes pruttelt.
Kook de quinoa in circa twaalf minuten gaar. Giet de quinoa af in een zeef en vang circa 100 ml van het kookvocht op.
Doe de uitgelekte quinoa terug in de pan en breng op smaak met wat olijfolie, citroensap en koriander.
Trancheer de kip (in schuine plakken snijden) en maak de borden op. Leg op elk bord wat slablaadjes, gevolgd door de quinoa, tomaat, rode ui, avocado, kip en zonnebloempitten. Besprenkel de salade indien wenselijk nog met het opgevangen kookvocht, olijfolie of citroensap.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Slanke recepten, Snelle recepten, Salades
om 14:51
kan je ook pijnboompitjes gebruiken ipv zonnebloempitten?? of zou dat niet lekker zijn?
om 15:22
Gewoon uitproberen Lisa, ik durf het niet te zeggen.
om 17:15
hallo,
Ik heb geen kipfilet in huis dus heb ik tofu gebruikt.
dit heb ik op smaak gebracht met
scheut ketjap asim even verhitte koriander zaad en komijnzaad en wat 5kruidenpoeder even stampen in de vijzel en dan aan de tofu toevoegen,
half pepertje er door.
verder recept volgen.
ik gebruikte geen cajunkruiden
wat is een klein kopje?
heb jij een omrekentabel voor inhoudsmaten?
een goed en heerlijk kookjaar gewenst en ik geniet van jouw kitchen-love