Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.
Kook de macaroni nog net niet gaar in een ruime pan met licht gezouten water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Snijd de pompoen in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de ui, knoflook, pompoenblokjes, chilipeper en tijm, totdat de pompoen iets zachter is, hij hoeft niet helemaal gaar te zijn.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak op laag vuur al roerend een minuut mee, om de bloem te laten garen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg de kaas toe en warm door, totdat de kaas gesmolten is. Breng de saus indien nodig extra op smaak met zout en peper.
Voeg de macaroni toe aan de saus en meng door elkaar. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak circa 45 tot 60 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.
om 08:39
Heel erg lekker!
om 10:07
Leuk om te horen Ilse! 🙂
om 19:46
Hoi Annemiek,
Weer een heerlijk recept en vanavond gegeten.
Erg lekker met chili er doorheen en maakt het ietsje pittig.
Ik heb het originele recept van jou aangehouden met cheddar.
Jammie jammie.
Groetjes Angelique
om 09:36
Echt lekker hartverwarmend comfort food, leuk om te horen dat het weer gesmaakt heeft Angelique!
om 18:26
Kan ik deze schotel een dag van tevoren klaar maken, zodat ik’m alleen nog maar in de oven hoef te schuiven?
om 08:55
Hoi Anke, dat kan, alleen wordt de ovenschotel dan waarschijnlijk iets minder smeuïg omdat de pasta de saus opneemt vanaf het moment dat je ze met elkaar mengt.