Bereiding
Verwarm de grill in je oven, dit zijn de bovenste grillspiralen in je oven om gerechten te gratineren. Heb je geen ovengrill? Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) dan op 220 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit de sjalot op middelhoog vuur 1 minuut. Voeg de pancetta toe en bak op middelhoog vuur tot de pancetta en ui beginnen te kleuren.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Verkruimel de bouillontablet erover. Bak al roerend 5 minuten op laag vuur om te bloem te laten garen. Voeg langzaam en al roerend de melk toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en roer net zolang tot je een gebonden, gladde saus hebt. Voeg 50 gram van de geraspte kaas toe en laat smelten in de saus. Laat de saus 1 minuut zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in een ruime pan met kokend water. Kook de pasta 1 minuut korter dan aangegeven staat op de verpakking. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de broccoli toe aan de pasta. Giet de pasta en broccoli af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de pasta en broccoli terug in de pan en roer het pancettamengsel en de kaassaus erdoor.
Verdeel de pasta over de ovenschaal. Bestrooi met de overige geraspte kaas. Leg de trostomaatjes erbovenop.
Bak in het midden van de oven circa 6 – 7 minuten onder de hete ovengrill, of 20 tot 30 minuten (leg de tomaatjes er dan de laatste 7 minuten op) in de gewone oven tot de kaas goudbruin is.
om 20:59
lekker lekker lekker had een portie over en in diepvries…..
om 19:08
Was heerlijk. De groente lekker verpakt voor de niet groente liefhebber:)
om 08:30
Kun je dit ook een dag van tevoren maken?
om 20:00
Vanavond deze ovenschotel gemaakt. Hij was heeeerlijk! Echt comfort food. Onze 4 kids hebben ook stuk voor stuk gesmuld. Hij zal hier zeker vaker op tafel komen. Bedankt voor het recept!
om 09:12
Superleuk om te horen Janneke! 🙂
om 22:35
Hoi, dit recept is zeker voor 4 personen? Want ik vind het altijd best lastig om ovenschotels voor 2 personen te maken. Maar dan halveer ik gewoon het recept, dat helpt ook. Groetjes Michelle
om 08:45
Hoi Michelle, helemaal bovenaan kun je zien voor hoeveel personen dit gerecht is. Idd voor 4 personen. De hoeveelheden kun je idd prima halveren als je met z’n tweeën bent.
om 12:48
Morgen komen mijn vrienden eten el ik dit voor hen maken. Lijkt me heerlijk!!
om 19:13
Vandaag dit recept gemaakt, wat een super lekker gerecht zeg. Zelfs mn dochter zat te smullen, terwijl ze normaal gesproken niet gek op broccoli is ;). Ik ga dit gerecht zeker nog eens maken.
om 08:42
Superleuk om te horen Mirjam! 🙂
om 16:17
Als ik nu aan de kinderen vraag wat willen jullie eten dan hoor ik vrij vaak mc n cheese met broccoli. Dit gerecht staat dan ook regelmatig bij ons op tafel. Vanavond toevallig weer 😉
om 09:10
Ik heb de penne vervangen voor kleine bloemkoolroosjes. Vind hem dan nog smakelijker en bovendien caloriearme.
Zo wordt het een bloemkool broccoli mc n cheese 🙂
om 09:29
Ik moet vanavond werken dus heb dit recept net om 9.00 gemaakt. Ik denk dan moet het vanavond alleen nog de oven in! Na de ovenschaal gevuld te hebben was er nog een beetje over, dacht even proeven.
Oei wat lekker!!! Nog een klein beetje uit de ovenschaal gehaald en weer netjes aangestreken?. Wat een heerlijk recept die gaat bij de favo. Bedankt ?
om 15:44
Haha, een mooi compliment hoor Suzanne, als je om 9 uur ’s ochtends als snoept van het avondeten! 🙂
om 08:11
Dit recept heb ik van het weekend gemaakt. Wat was dit lekker! Ons hele gezin heeft ervan genoten! Dit gaat zeker vaker op tafel komen.
om 13:19
Joehoe, dat hoor ik graag! 🙂
om 19:57
Vanavond gemaakt, en het was heerlijk! Viel ook goed in de smaak bij de rest van het gezin. Dit komt zeker nog een keertje weer op tafel ?
om 14:36
Superleuk om te horen Anne! 🙂
om 08:31
Een super heerlijk gerecht, voor herhaling vatbaar!!
om 06:29
In het recept staat volle melk Ip de foto’s staat halfvolle melk Maakt dat uit en zou ik ook lactose vrije melk kunnen gebruiken ?
om 08:41
Hoi Francis, volle melk geeft een vollere smaak maar het kan allebei. Lactose vrije melk kan denk ik ook maar heb daar zelf geen ervaring mee.