Ingrediënten
- 400 g macaroni
- 400 g champignons, in plakjes
- 200 g hamblokjes
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 4 eieren + 2 eidooiers
- 150 g geraspte parmezaan
- Bosje peterselie, fijngehakt
Deze macaroni carbonara met ham en champignons ken je wellicht van een zakje maaltijdmix van een bekende pakjes- en zakjesfabrikant. Hoewel ik hier geen tegenstander van ben — gemak dient tenslotte de mens —, zal ik zo’n zakje niet zo snel kopen. Gewoon omdat ik weet hoe makkelijk je zo’n gerecht zelf maakt. Carbonarasaus maak je heel eenvoudig met maar twee ingrediënten: ei en parmezaan. Door de warmte van de pasta transformeren ze vanzelf in een romige saus. Voeg er champignons en ham aan toe en voilà, je pasta is klaar. Serveer met een lekkere salade en geniet!
Heb je de smaak van carbonara te pakken? Hier vind je nog meer pastagerechten met carbonarasaus.
Menu, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 10:49
Carbonara met ham en champignons???? Hou op!! Wat een lachertje dit zeg.
om 19:50
Lijkt me heerlijk, vind er persoonlijk dan alleen een beetje weinig groenten in zitten. Wat zou ik er nog aan toe kunnen voegen?
om 09:11
Ik serveer er altijd een salade bij. Dat smaakt lekker bij de pasta en zo krijg je toch extra groenten binnen. 🙂 Als je extra groenten aan de pasta wilt toevoegen zou je spinazie, prei of doperwten met de champignons kunnen meebakken. Je kunt ook wat gekookte groenten er apart bij serveren. Peulen, sugarsnaps, broccoli of sperziebonen smaken er lekker bij.