Bereiding
Verhit een hapjespan met een scheut olie en fruit de ui en knoflook op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Was ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakken. Voeg de paprika’s, champignons, paprikapoeder (en chilipoeder) toe aan de ui en zet het vuur wat hoger. Bak kort verder, totdat de groenten iets geslinkt zijn. Voeg het gehakt, de tomatenpuree en verkruimelde bouillontablet toe. Roer het gehakt los. Doe de deksel op de pan en laat op laag tot middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Roer — als het gehakt en de groenten gaar zijn — een scheut room door de saus en warm nog even door.
Kook ondertussen de macaroni gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de macaroni af en roer door het gehakt.
Garneer eventueel met wat vers gehakte peterselie.
om 15:19
goed gelukt, ik heb wel een scheut water bij de tomatenpuree gedaan , stond er niet bij maar anders wordt hij wel beetje droog?
om 13:49
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂 Een scheut (kook)water of room extra toevoegen kan altijd natuurlijk.
om 15:53
Echt heerlijk.!!!!
om 22:19
Lekker, ipv paprikapoeder, gerookte (sweet) paprikapoeder gebruikt.. met creme fraise er door was het heerlijk!
om 17:41
Mijn dochter van 8 die al jaren niet met de pot mee eet heeft hier net heerlijk van gegeten! Bedankt
om 17:53
Kijk, een mooier compliment bestaat toch niet! Bedankt voor je reactie Jen, word ik blij van!
om 22:35
Hoi annemiek, deze lijkt me heerlijk om is te maken! Maar mijn vraag is, hoeveel kookroom gaat er ongeveer in? Een heel pakje, of is dat te veel?
Groetjes patricia
om 09:26
Hoi Patricia, een heel pakje is idd geen scheutje. 😉 Gewoon een scheutje toevoegen voor wat romigheid, hoeft niet veel te zijn.
om 20:40
Inderdaad eens wat anders dan bolognesesaus. Ik heb er wel nog wat geraspte kaas over gedaan. Erg lekker!
om 18:33
Bedankt voor het recept! Hij was net heerlijk ?