Makkelijke paella met witvis en grote garnalen

Makkelijke paella met witvis en grote garnalen

Van mijn moeder kreeg ik onlangs deze heerlijke paella met witvis en grote garnalen ingezonden. Deze variant is makkelijk om te maken, snel klaar en bovendien lekker en gezond!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pak gele rijst
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden 200 g diepvries tuinerwten
  • 300 g rauwe of reeds gekookte gamba’s, darmkanaal en kop verwijderd
  • 300 gram stevige witvisfilet (b.v. tilapia, kabeljauw of zeewolf), in blokjes gesneden
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt

Verder nodig
Kookpan voor de rijst en grote wok- of hapjespan met deksel

Bereiding
Kook de rijst, iets korter, volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Verhit de wokpan met wat olie en fruit de ui, knoflook en paprika op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg dan de tuinerwten en rijst toe en bak ongeveer 5 minuten verder. Breng het geheel goed op smaak met peper en zout. Verdeel de laatste 5 minuten de vis over de paella, bestrooi nog met wat zout en peper, en doe de deksel op de pan. Leg de citroenpartjes tussen de vis en bestrooi met de peterselie.

Makkelijke paella met witvis en grote garnalenEet smakelijk!

Tip! Voeg eventueel op het laatst ook nog wat gekookte mosselen aan de paella toe.

Heb jij ook een lekker of bijzonder recept dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan een mail met het recept én leuke foto van het eindresultaat naar info@keukenliefde.nl en je ziet jouw recept binnenkort hier terug op keukenliefde!

Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Spaanse recepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
3 reacties

Deel je reactie

  1. Manolito van Galen

    Hoi Annemiek,
    Dienen de gamba’s op hetzelfde moment als de vis toegevoegd te worden?
    Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
    Groetjes,
    Manolito

    1. Die kunnen idd op hetzelfde moment worden toegevoegd! ?

  2. Lya van Gelder-Verbrugh

    Top recept

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde