Bereiding
Als je mango uit de diepvries gebruikt, laat deze dan ontdooien volgens de omschrijving op het pak.
Vet de bakvorm in met boter en bekleed de randen met bakpapier.
Vul een ruime kom met koud water en laat een voor een de blaadjes gelatine erin zakken. Laat minimaal 20 minuten weken.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer het koekkruim door de gesmolten boter. Verdeel dit koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.
Pureer de helft van de mango tot een gladde moes. Klop de slagroom stijf. Roer in een kom de kwark, basterdsuiker, limoensap en -rasp en 2/3 van de mangopuree door elkaar.
Verwarm de overige mangopuree (niet te heet laten worden) in een pannetje. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze toe aan de mangopuree. Laat ze oplossen en haal dan de pan van het vuur. Voeg de opgeloste gelatine al kloppend toe aan het kwarkmengsel.
Spatel tot slot de slagroom door het kwarkmengsel. Snijd de overige mango in kleine blokjes en dep het fruit goed droog met een stukje keukenpapier. Schenk het kwarkmengsel over de bodem van de springvorm en verdeel 2/3 van de mangostukjes over de mangovulling. Druk ze met een mes of vork naar beneden in de kwark zodat je ze niet meer ziet. Leg de overige mangostukjes bovenop de mangovulling.
Zet de kwarktaart minimaal 6 uur maar nog liever een hele nacht in de koelkast om op te stijven.
Deel je reactie