Ingrediënten
- 80 g ongezouten roomboter + extra om in te vetten
- 290 g fijne kristalsuiker
- 120 g volle Franse kwark
- 4 eieren (m)
- 210 g patentbloem
- 4 g bakpoeder
- 2 g zout
- Rasp van 1/2 biologische citroen
- 10 g cacaopoeder
- 50 g pure chocolade (circa 60% vaste cacaobestanddelen)
- 1 tl vanille-extract (of merg van 1 vanillepeul)
Chocoladeglazuur
- 50 g gepelde en gebrande amandelen
- 225 g melkchocolade (40% vaste cacaobestanddelen)
- 50 g zonnebloem- of druivenpitolie
Nodig
- Cakeblik 25 cm.
- Vel bakpapier om cakeblik te bekleden
om 19:25
Kan je de kwark ook vervangen door Griekse yoghurt?
om 11:26
Ja hoor Heidie, dat kan.
om 11:56
Dank je wel. Het basis recept staat nu in de koelkast te rusten tot morgen.
om 08:40
Leuk! Ben heel benieuwd naar het resultaat. 🙂
om 12:01
Waarom is er een nacht rust ? Werkt de bakpoeder dan nog wel? Kan je niet meteen bakken ?