Marokkaanse kip met olijven

Een heerlijk gerecht uit de Marokkaanse keuken: kip in een kruidige saus met olijven. In deze makkelijke variant gebruik ik kippendijen die zachtjes worden gesmoord in een kruidige, groene saus met ui, knoflook, peterselie, koriander en specerijen als gember en kurkuma.

Ik serveer Marokkaanse kip met frietjes, partjes hardgekookt ei en amandelen, maar je kunt er ook (Marokkaans) brood of couscous bij serveren.

Marokkaanse kip met olijven

Wereldgerechten, Afrikaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(13 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde

Reserveer ons nieuwe kookboek Makkelijke Wereldgerechten

Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.

In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!

bestel hier

Close