Marokkaanse kip met olijven

Een heerlijk gerecht uit de Marokkaanse keuken: kip in een kruidige saus met olijven. In deze makkelijke variant gebruik ik kippendijen die zachtjes worden gesmoord in een kruidige, groene saus met ui, knoflook, peterselie, koriander en specerijen als gember en kurkuma.

Ik serveer Marokkaanse kip met frietjes, partjes hardgekookt ei en amandelen, maar je kunt er ook (Marokkaans) brood of couscous bij serveren.

Marokkaanse kip met olijven

Wereldgerechten, Afrikaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(13 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde