Bereiding
Verhit een soeppan met een scheut olijfolie en fruit de pompoen, aardappel en rode linzen even kort aan. Voeg de kruidenpasta, tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep (deels, zorg dat er wat stukjes zichtbaar blijven voor structuur en bite) met de staafmixer. Roer de peterselie door de soep en breng de soep op smaak met wat citroensap.
Schep de soep op borden en garneer met een lepel yoghurt.
om 09:54
Heerlijk zo’n weekmenu, ook eruit wat ik handig en lekker vind maar…..waar ik woon kun je geen zakje “pasta voor harisse” soep kopen.
Heb je een alternatief?
om 09:52
Hoi Caroline, je kunt ook zelf een pasta maken van: stukje (2 cm) gemberwortel, 1 gepelde knoflookteen, 15 g verse koriander, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kaneelpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma en snufje witte peper en zout met scheutje zonnebloemolie pureren tot pasta.
om 08:27
Hele mooie soep, maar een echte Marokkaanse linzensoep is lehdes/le3des ?