Ingrediënten
- 130 g roomboter, gesmolten + extra om bakvorm in te vetten
- 3 eieren
- 120 g fijne suiker
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 100 g melkchocolade, in blokjes gebroken
Verder nodig
- Elektrische handmixer met gardes
- Madeleinebakvorm
Madeleines zijn niet alleen leuk en makkelijk om te maken, ze smaken verrukkelijk! Op KeukenLiefde vind je al een recept voor naturel en stracciatella madeleineis, vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke melkchocolade madeleines!
Menu, Themarecepten, Wereldgerechten, Franse recepten, High tea recepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Smelt de boter circa 1 tot 1,5 minuut afdekt in de magnetron en laat iets afkoelen.
Doe de eieren en suiker in een kom en klop op hoge stand met de mixer enkele minuten tot het mengsel verdubbeld is in volume en bijna wit van kleur is. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel en zout door elkaar en zeef dit boven het eimengsel. Spatel luchtig door elkaar. Spatel tot slot de boter door het beslag. Dek de kom af met vershoudolie en laat het minimaal 1 uur tot maximaal 24 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 230 graden. Vet de madeleinevormpjes goed in met boter (beter iets te royaal, dan weet je zeker dat je de madeleines later makkelijk uit de vorm krijgt).
Leg in elke holte van de bakvorm een stukje melkchocolade en schep daar een flinke theelepel beslag bovenop. Niet teveel, want ze gaan nog rijzen in de oven. Bak de madeleines 4 minuten, verlaag dan de oventemperatuur naar 200 graden en bak nog 5 minuten verder, of tot ze goudbruin zijn.
Laat de madeleines 30 minuten afkoelen in de bakvorm op een rooster. Druk ze dan voorzichtig uit de vorm en laat ze verder afkoelen op het rooster. Maak de bakvorm schoon en vet opnieuw in met boter. Bak nu de volgende lading madeleines in het bakblik. Je kunt natuurlijk ook twee bakvormen gebruiken als je die hebt.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 09:19
Even een vraagje: Er staat dat de chocolade door het beslag moet (en niet maar een deel) en verderop in de beschrijving staat dat je in de bakvorm elke keer een blokje chocolade moet leggen. Hoeveel chocolade moet je dan door het beslag doen of hoeveel heb je in zijn totaliteit nodig?
om 09:51
Hoi Nicolette, bedankt voor je reactie! De chocolade gaat niet door het beslag. Ik heb het aangepast! 🙂