Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Met ei gevulde avocado
Met dit heerlijke ontbijt hoef je niet bang te zijn dat je een uur later alweer honger hebt. Deze met ei gevulde avocado zit namelijk boordevol goede vetten, vezels en vitaminen en is dus niet alleen ontzettend lekker maar ook heel voedzaam en gezond!
Omdat het vetgehalte van een avocado soms wel 30 procent kan zijn, wordt er vaak gedacht dat de avocado vooral een dikmaker is. De vetten in een avocado bestaan echter uit enkelvoudig onverzadigde vetten, die een gunstig effect hebben op het cholestrolgehalte in het bloed. Daarnaast bevat een avocado veel kalium, magnesium, vitamines (A, B1, B2, B6, C, E) en foliumzuur. Ook het mineralengehalte is erg hoog: bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten!
Ingrediënten
- 1 grote avocado
- 2 kleine eieren
- Eventueel wat geraspte kaas en cayennepeper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado over de lengte doormidden en maak hem open.
Verwijder de pit en schep een klein beetje extra vruchtvlees weg om de holte iets groter te maken; groot genoeg zodat er een ei inpast.
Breek in iedere avocadohelft een ei en zet de avocado in een ovenschaal.
Strooi eventueel een snufje cayennepeper, versgemalen zwarte peper en wat geraspte kaas over het ei en bak de avocado’s in de oven totdat het ei gestold is naar wens.
Eet smakelijk!
om 14:40
Sorry Annemiek
Wij vinden de avocado met ei uit de oven niet te eten
Het ruikt al niet aangenaam en als je dan een hap neemt bah
Zonde van de avocados
Ieder zijn eigen smaak natuurlijk dus deze slaan we even over en hup de prullebak in
Groetjes van Mart en Kaat
om 10:24
Hoi Kaat, dat kan natuurlijk, smaken verschillen! 🙂