Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in blokjes en doe in een ovenschaal of bakblik. Bestrooi royaal met olijfolie en wat zout. Bak circa 8 minuten in de oven, of totdat het goudbruin en krokant is.
Kook de eieren hard, spoel af met koud water en pel ze. Snijd in partjes.
Bestrooi de kip met de Mexicaanse kruidenmix, zout en peper (als er al zout in de kruidenmix zit, hoef je dit niet meer toe te voegen) en bak gaar en goudbruin in een koekenpan met wat olie. Leg de kip op een snijplank en laat 5 minuten rusten. Snijd de kip in schuine plakken.
Was de sla grondig, dep droog met een theedoek en snijd in repen.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de avocado open en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en schep het er dan met een lepel uit.
Klop de mayonaise met een scheutje karnemelk tot dressingdikte. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de sla over de borden gevolgd door alle overige ingrediënten. Druppel de dressing erover.
Serveer direct.
om 12:44
Deze salade is heerlijk, gaat vaker op tafel komen!
om 20:14
Op de foto lijkt het of er ook nog iets van kaasplakjes (witte vierkantjes) op de sla ligt?
om 08:50
Je hebt gelijk! Dat zijn parmezaan vlokken. 🙂 Ik heb ze toegevoegd. Bedankt voor je reactie!
om 23:22
Goedenavond,
Kan ik een alternatief gebruiken voor de karnemelk?
Groetjes Rita
om 16:45
Hoi Rita, je kunt ook yoghurt gebruiken.