Mexicaanse enchiladas gevuld met kip in een licht gebonden tomatensaus en met kaas gegratineerd in de oven. Op en top comfort food!
Mexicaanse enchiladas
Deze Mexicaanse enchiladas lijken niet op de Hollandse variant — die vaak zijn gevuld met rul gebakken gehakt of kip en groenten — maar meer op de enchiladas zoals de Mexicanen ze maken. Natuurlijk zijn daar ook veel verschillende varianten. De vulling kan bestaan uit zowel kip als rundvlees maar in dit recept heb ik gekozen voor kipfilet (kipdijfilet kan ook). Deze wordt zachtjes gegaard in bouillon en dan in stukjes uit elkaar getrokken. De bouillon waar de kip in is gegaard bewaar je en gebruik je om een licht gebonden tomatensaus mee te maken. De tortillawraps worden eerst gewenteld door de tomatensaus, dan gevuld met de kip, opgerold, bedekt met de overige saus en rijkelijk met kaas gegratineerd in de oven. Een heerlijke, smeuïge ovenschotel!
Groente
Er zit geen groente in deze variant maar die kun je er wel als bijgerecht bij serveren. Zie de serveertip hieronder. Wil je toch groente aan de vulling toevoegen dan kun je bijvoorbeeld wat gebakken paprika, mais en bosui door de kip mengen.
Serveren
Om het Mexicaanse smulfeest compleet te maken kun je er tomatenrijst (uitje zachtfruiten in kookpan, dan basmatirijst en lepel tomatenpuree erdoor roeren en een vingerkootje onderzetten met kippenbouillon of water. Zachtjes koken in een gesloten pan tot de rijst gaar is en het water is opgenomen), refried beans, pico de gallo, guacamole en een lepel crème fraîche of zure room bij serveren.
Familiegerechten, Wereldgerechten, Mexicaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten
Deel je reactie