Deze Mexicaanse ovenschotel is gevuld met aardappelschijfjes, gekruid gehakt en Mexicaanse groenten. Door de nacho’s te vervangen door aardappelschijfjes krijgt deze Mexicaanse ovenschotel een kleine Hollandse twist. Je kunt deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen maar hoeft af te bakken. Lekker om te serveren met plakjes avocado of guacamole, tomaten(salsa) en zure room.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Voeg het gehakt toe met de knoflook, kruidenmix en bouillonblokje en bak het gehakt rul.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de groenten toe en roerbak een paar minuten mee tot ze beetgaar zijn.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal en bestrooi met een beetje kaas. Verdeel het gehakt erover, gevolgd door de overige aardappelschijfjes. Bestrooi met de overige kaas.
Bak in het midden van de oven circa 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is. (Als je hem van tevoren maakt moet hij misschien iets langer in de oven.)
Garneer de ovenschotel met de crème fraiche, avocado en tomatenblokjes.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Het was het proberen waard😜. Mijn zoon had zijn bord zo leeg. Ik vraag me wel af hoe ik het gerecht smeriger kan krijgen🤔. Ik heb een erg klein blikje puree én ong. 100ml cream fraiche gebruikt, maar het oogt wat droog. Wel nog steeds een lekker. Heeft er iemand hier een tip voor?
Yes! Weer een top recept! Deze komt denk ik vanaf nu iedere maand op het weekmenu, iedereen incl. 2 jonge kinderen smulden er van! Vond ‘m alleen iets te zout dus volgende keer neem ik fajita mix zonder zout.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 18:37
Het was het proberen waard😜. Mijn zoon had zijn bord zo leeg. Ik vraag me wel af hoe ik het gerecht smeriger kan krijgen🤔.
Ik heb een erg klein blikje puree én ong. 100ml cream fraiche gebruikt, maar het oogt wat droog. Wel nog steeds een lekker.
Heeft er iemand hier een tip voor?
om 13:38
Yes! Weer een top recept! Deze komt denk ik vanaf nu iedere maand op het weekmenu, iedereen incl. 2 jonge kinderen smulden er van! Vond ‘m alleen iets te zout dus volgende keer neem ik fajita mix zonder zout.
om 13:43
Wat leuk om te horen Lizzy, en helemaal een mooi compliment als de kinderen het ook lekker vinden. 😉