Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Mexicaanse ovenschotel met tortillachips
Deze Mexicaanse ovenschotel met tortillachips is heerlijk voor zowel jong als oud! Kinderen vinden dit recept geweldig omdat er chips in zit en nemen daardoor de groenten in de saus voor lief. Snijd de groenten het liefst zo klein mogelijk. Kinderen zullen het dan makkelijker opeten. Dit is een vegetarisch gerecht, maar je kunt natuurlijk gehakt of ander vlees naar keuze toevoegen voor een niet vegetarische variant.
Ingrediënten
- Olijfolie om te bakken
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 aubergine, om en om geschild* met dunschiller en in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden
- 4 grote tomaten, zaad en sap verwijderd en in stukken gesneden
- 1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- 1 teentje knoflook
- Pot milde salsasaus
- Zak tortillachips naturel
- Bekertje crème fraîche
- Geraspte kaas
*De schil van een aubergine is vrij bitter. Schil hem daarom om en om (dus niet helemaal) met een dunschiller om de bitterheid wat weg te nemen.
Verder nodig
2 ondiepe ovenschaaltjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een hapjespan met een scheut olijfolie en bak de ui glazig.
Voeg dan de courgette, aubergine, paprika en knoflook toe en bak verder totdat ze zacht zijn. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als het mengsel te droog wordt want aubergine is net een spons, het zuigt alles op.
Breng goed op smaak met zout en peper.
Bak de laatste minuut de tomaten even mee. Voeg de salsasaus toe en warm even mee.
Verdeel de tortillachips over de ovenschaaltjes en lepel de salsasaus tussen en over de chips.
Bestrooi met de geraspte kaas en bak ongeveer 8-10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer met de crème fraîche en eventueel wat guacamole dip.
Eet smakelijk!
Tip
Eten er geen kinderen mee? Vervang dan eventueel de milde salsasaus door pittig of heet.
Ovenschotels, Wereldgerechten, Mexicaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten
om 17:24
Een tof recept. We hebben een paar kleine wijzigingen aangebracht die het voor mij en de kinderen nog lekkerder maakten:
1) Aubergine helemaal schillen en slechts de helft gebruiken.
2) 2x teen knoflook
3) Courgette helemaal overgeslagen
4) Van de tomaten alles gebruiken
5) 300g gemengd gehakt toevoegen
6) 2x potje middel salsa saus
7) Zeezout ipv gewoon zout
Ik at mijn vingers er bijna achteraan zo lekker als dat het was!
om 10:58
Leuk om te horen dat je er een eigen draai aan hebt gegeven Michael, zo hoort het! 🙂
om 18:35
Annemiek,
Heerlijk! Wat een lekker gemakkelijk recept! Het was smullen, ik had er ook quacamole en creme fraiche bij geserveerd,
Zou je er ook nog chilibonen aan toe kunnen voegen?
Ik ga dat nog eens proberen, maar eerlijk , het was zo ook erg lekker!
om 13:08
Hoi Will, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! Je kunt zeker chilibonen toevoegen als je dat lekker vindt. 🙂
om 20:12
Hoi Annemiek,
ziet er lekker uit en heb het ook gemaakt. Staat nu in de oven. Alleen mis ik in je recept wanneer de paprika moet worden toegevoegd. Ik neem aan gelijk met de aubergine.
om 09:56
Bedankt voor de tip Angelique, heb het aangepast! Hoop dat het gesmaakt heeft. 🙂
om 16:04
Annemiek
Wat een geweldig leuk recept.
Ik wist niet dat de schil van de aubergine
bitter was.Ik zet hem altijd wel in het zout.
Eeerlijk is eerlijk en ook heerlijk je had een
fantastiche hulp in de keuken
Zo leuk om te zien dat kinderen daar ook mee
bezig zijn.
Dat belooft wat voor de toekomst.
Ga het zeker proberen en niet alleen voor
de kleinkinderen, Ik denk dat de volwassen
personen dit ook lekker vinden.
Groetjes Lya
om 21:58
Hoi Lya,
Het zouten onttrekt vocht uit de aubergine en dus ook de bittere stoffen die daarin zitten. De schil is echter het meest bitter en dus schil ik deze altijd om en om. Zouten doe ik niet. Sommige mensen doen beide.
Naast onze dochter vonden papa en mama dit gerecht inderdaad ook erg lekker. 😉