Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Mexicaanse taco’s
Sinds kort verkoopt onze Albert Heijn jalapeños en dat is goed nieuws, want wij zijn er dol op! Voor wie ze misschien nog niet kent: jalapeños zijn middelgrote, meestal vrij milde pepers die oorspronkelijk uit Mexico komen. Ze worden dan ook vaak gebruikt in Mexicaanse gerechten. De pepers hebben een vlezige en frisse smaak die lijkt op een groene paprika, maar dan met een lekkere dosis pit. Ik gebruikte de jalapeño dit keer als topping voor mijn Mexicaanse taco’s; een verslavend lekker gerecht!
Hoofdgerecht – 4 personen – 10 minuten + 60 minuten stoven
Ingrediënten
- 12 taco’s
- 500 g rundergehakt
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 paprika’s (rood, groen en geel), zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
- 1/2 blik zwarte bonen, uitgelekt
- Blikje maiskorrels, uitgelekt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 runderbouillonblokje, verkruimeld
- Olie om in te bakken
Voor de topping
- 3 jalapeño pepers, in ringen gesneden
- 4 tomaten, in blokjes gesneden
- 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Handvol pittige kaas, geraspt
- 2 avocado’s, ontpit en in plakjes gesneden
- IJsbergsla, fijngesneden
Bereiding
Verhit wat olie in een grote hapjes- of koekenpan en fruit op laag vuur de ui en knoflook zacht. Zet het vuur wat hoger en bak de paprika’s zacht.
Voeg dan de kruiden en het bouillonblokje toe en bak kort even mee. Doe het gehakt erbij en roer goed los. Voeg de bonen, maiskorrels en een klein scheutje water toe en zet het vuur zacht.
Bak op middelhoog vuur totdat het gehakt en de groenten gaar zijn en de saus is ingedikt.
Verwarm de taco’s volgens de beschrijving op het pak. Vul de taco’s met wat ijsbergsla en het gehakt. Bestrooi tot slot met de topping ingrediënten en serveer.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Mannenvoer, Mexicaanse recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
Deel je reactie