Mexicaanse wraps

Mexicaanse wraps met gehakt en sperziebonen-8514

Ik ben dol op zachte tortillawraps en heb ze altijd standaard in huis. Zo gebruik ik ze voor quesadilla (een soort Mexicaanse tosti) als lekker lunchgerecht, rol ik ze op met zalm of carpaccio als feestelijk verjaardagshapje, of vul ik ze met tal van verschillende ingrediënten en gratineer ze in de oven als smakelijk hoofdgerecht.

Maar nog nooit eerder maakte ik deze Mexicaanse wraps gevuld met gehakt en sperziebonen. Oké, die sperziebonen zijn misschien niet echt Mexicaans, maar wel erg lekker! 🙂 De Mexicaanse kruidenmix kun je kant-en-klaar kopen, maar ook heel eenvoudig zelf maken. Da’s veel lekkerder wat mij betreft. Het recept vind je in onderstaande link.

Hoofdgerecht voor 3 personen — 20 minuten + 30 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 6 tortillawraps (middelgroot)
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 250 g sperziebonen
  • 1 blikje maiskorrels, uitgelekt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 pak tomatenfrito à 350 g
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 100 g geraspte kaas

Mexicaanse wraps met gehakt en sperziebonen-8495

Verder nodig
Ovenschaal, hapjes- of koekenpan

Bereiding
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Snijd de puntjes van de sperziebonen af en halveer ze. Was de sperziebonen en kook ze nog net niet gaar. Giet de sperziebonen af en spoel met koud water om het garingsproces te stoppen. Laat goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.

Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de ui, knoflook en paprika zachtjes aan, totdat de ui zacht is. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak enkele minuten mee. Voeg circa 2/3 van de tomatenfritto, sperziebonen en maiskorrels toe en warm alles kort even door. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit.

Verdeel het gehaktmengsel over 6 tortillawraps en leg in de ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met de overige tomatenfritto en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak circa 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Mexicaanse wraps met gehakt en sperziebonen-8517

Eet smakelijk!

Kinderrecepten, Ovenschotels, Themarecepten, Wereldgerechten, Mexicaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(10 stemmen)
24 reacties

Deel je reactie

  1. Sasja Straatman

    Goed recept om restjes groente uit de groentela voor te gebruiken! Zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix gebruikt! Simpel en smaakvol!

    1. Dat kan zeker goed Sasja! Leuk om te horen dat je zelf je kruidenmix hebt gemaakt.

  2. Heerlijk recept ook voor kinderen. Lekker om er frisse komkommer salade bij te eten.

  3. Pauline

    Wederom een super lekker gerecht wat makkelijk vooraf klaar is te maken is voor als er visite komt. Even in de oven en heerlijk eten en van de gezelligheid meegenieten i.p.v. de hele avond in de keuken te staan. Top!???

  4. Theresia

    Heerlijk! Vanavond gemaakt met 2 kleine aanpassingen. Haricot verts ipv sperziebonen (had ik nog liggen) en kidneybonen ipv maïs, omdat we allebei niet van maïs houden. Top recept!

    1. Altijd goed om je eigen draai eraan te geven Theresia! Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂

  5. Marion

    Mmm heerlijk! Ik heb ze net gemaakt zonder sperziebonen. Ik besmeer de tortilla eerst met creme fraiche, en strooi daar al wat geraspte kaas over, en daarna de vulling erop.

    1. Mirjam

      heerlijk recept. ga ik zeker vaker maken. dank je wel.

  6. Irma

    Vanavond gemaakt, was lekker, 2 p/p is echt genoeg. Omdat ik nog een restje sperziebonen had liggen en iets minder gehakt genomen had, een half blikje kidneybonen toegevoegd.

  7. josehengstman

    Heb je misschien ook een recept voor de saus (die met zure room) die er normaal in de pakjes bijzit? Die vind ik zo lekker 😉

  8. Tanja

    Goed idee om een keer sperziebonen te gebruiken. Ga ik zeker eens proberen

  9. Lidy

    Het was heerlijk, alleen geen zin om boontjes te koken. Heb gekozen voor een potje bonenmix. Ga het zeker vaker maken ??
    Ik vind dat je heerlijke recepten plaatst. Nog geen tijd voor een boek ?

    1. Een prima alternatief Lidy! ? Een eigen kookboek staat zeker hoog op mijn verlanglijstje! 🙂

  10. Aline Kuipers

    Had het al vaker gemaakt, maar nog niet eerder met sperziebonen. Lekker smeuïg ook door de tomato frito! Het was een succes.

    1. Leuk om te horen Aline! 🙂

  11. Annelies

    Heerlijk! Echt een blijvertje. En die mexicaanse kruiden, perfect, niet te heet, niet te zout zoals uit die pakjes. Op naar het volgende heerlijke recept.

    1. Leuk om te horen Annelies dat je ook de kruiden zelfgemaakt hebt. Toppie! Die maken wat mij betreft echt het verschil in dit recept. 🙂

  12. Yvonne

    Heb het vandaag gemaakt. Had geen sperziebonen in huis, wel een zak tuinerwten.
    Ook heel erg lekker.
    Voor herhaling vatbaar!

    1. Leuk om te horen Yvonne! 🙂

    2. Carla

      Dank voor je tip.
      Wat is tomaten frittata?

      1. Je bedoelt tomaten frito? Dat is de tomatensaus. 🙂

  13. Ik ben gek op alles met wraps! Heb gisteren toevallig nog fajita’s gemaakt, die erg goed smaakten. Vind sperzieboontjes wel een interessante toevoeging 😉 Leuk voor de afwisseling wel!

    1. Fajita’s staan ook nog op mijn te koken lijst Megan. ? Lijkt me heerlijk!

  14. oooh, dit is één van mijn favoriete gerechten aller tijden! Sooo good. En zo warmend met dit weer

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde