Bereiding
Voor de zalm
Doe de specerijen in een kom (de limoen gebruik je later pas) en maak er een dik papje van met een scheut olijfolie. Bestrooi de zalmfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze in een diep bord of ovenschaal waar ze net inpassen. Giet het kruidenmengsel erover en wrijf rondom goed in de zalm. Dek af en laat 15 minuten in de koelkast marineren.
Laat een koekenpan of grillpan heet worden en leg de zalmfilets op de huidkant op de bodem van de hete pan. Je hoeft geen boter of olie in de pan te doen. Bak circa 3 minuten op de huidkant en draai de zalm dan om. (Het is niet erg als de huid van de zalm een beetje zwart geblakerd is, want het velletje trek je er straks vanaf.) Als de zalm nog plakt aan de bodem van de pan laat je hem nog even liggen. Bak de zalm nog 1 tot 2 minuten op de andere kant, of totdat de zalm medium gebakken is. Knijp wat limoensap over de gebakken zalm.
Voor de salade
Verdeel alle ingrediënten (behalve de limoenpartjes) voor de salade over vier borden. Trek het velletje van de zalmfilets en leg ze bovenop de salade. Lepel de avocadodressing eroverheen en bestrooi met wat versgemalen peper. Serveer met een limoenpartje.
om 09:57
Heerlijke salade, ik heb er alleen nog een pepertje aan toegevoegd voor wat meer pit.p