Mezzelune ovenschotel met Italiaanse groente en mozzarella. Mezzelune is een halfronde gevulde pasta. Op de versafdeling in de supermarkt vind je verschillende merken met verschillende soorten vulling. Welke je kiest is een kwestie van smaak. Ik kies in dit recept voor de mezzelune van La Place met de Parmigiano en balsamico vulling. Deze verse pasta hoeft maar 3 minuten te koken, maar in dit recept leg je de pasta ongekookt in de ovenschaal. De mezzelune kookt perfect gaar in de saus in de oven.
Makkelijk en snel
Om het mezelf nog makkelijker te maken gebruik ik verder een fles kant-en-klare pastasaus en voorgesneden Italiaanse groenten. Makkelijk, snel en zeker niet minder lekker. Je maakt deze mezzelune ovenschotel binnen 15 minuten, daarna doet de oven de rest van het werk.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verwarm de oven voor op 200°.
Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg de Italiaanse groente toe en het knoflookteentje en bak op hoog vuur tot het vocht uit de groente verdampt is.
Voeg de pastasaus en basilicumblaadjes toe en breng al roerend aan de kook. Schud de lege pastasausfles om met een scheutje water en voeg ook toe aan de saus. Zet het vuur lager en laat de saus zachtjes pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
Verdeel 1/3 van de saus over de ovenschaal. Leg de helft van de pasta op de saus en bestrooi met wat geraspte kaas. Verdeel de helft van de overige saus erover en bestrooi weer met wat geraspte kaas. Verdeel de overige pasta erover en bedek met de overige tomatensaus. Bestrooi met de laatste kaas en beleg met mozzarella.
Bak circa 25 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant licht goudbruin is.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie