Mieks kerstmenu vis

Mieks kerstmenu vis

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt ook zeker voor het kerstmenu! Dit is mijn ultieme kerstmenu voor een ontspannen-genieten-kerst. Vis heeft een korte bereidingstijd en is dus perfect als je niet te lang in de keuken wilt staan. Alle gerechten uit dit kerstmenu kun je deels voorbereiden, waardoor je last minute werkzaamheden in de keuken tot het minimum beperkt blijven. Daar word ik blij van! 

Voorgerecht

Frisse garnalencocktail met appel

Garnalencocktail met appel

Voorbereiden
Maak de garnalencocktail en schep in glaasjes. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Afmaken
Schep vlak voor serveren de cocktailsaus op de garnalen en garneer met de walnoot, bieslook en cayennepeper.

Hoofdgerecht

Zalm met groene kruidenkorst uit de oven

Zalm uit de oven met groene kruidenkorst

Voorbereiden
Maak het groene broodkruimmengsel voor de zalm en bewaar tot gebruik in een luchtdichte zak.

Afmaken
Vlak voor serveren de zalm bestrijken met Boursin en het broodkruimmengsel. Tegelijk met de cherrytomaten bakken in de oven. Ondertussen de tagliatelle koken.

Dessert

Vanilleroomijs met warme vruchten

Kerstspecial: vanilleroomijs met warme vruchten

Voorbereiden (dit kan al een dag van tevoren)
Maak de kerstkoekjes, laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte zak tot gebruik. Maak het fruit schoon en snijd in blokjes. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Afmaken
Bak het fruit. Warm de koekjes in de oven opnieuw op — dek ze eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker kleuren. Serveer het warme fruit met vanilleroomijs en de kerstkoekjes.

Zalig kerstfeest!

Menu's, Themarecepten, Kerstrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde