Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Mieks kerstmenu vis
Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt ook zeker voor het kerstmenu! Dit is mijn ultieme kerstmenu voor een ontspannen-genieten-kerst. Vis heeft een korte bereidingstijd en is dus perfect als je niet te lang in de keuken wilt staan. Alle gerechten uit dit kerstmenu kun je deels voorbereiden, waardoor je last minute werkzaamheden in de keuken tot het minimum beperkt blijven. Daar word ik blij van!
Voorgerecht
Frisse garnalencocktail met appel
Voorbereiden
Maak de garnalencocktail en schep in glaasjes. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Afmaken
Schep vlak voor serveren de cocktailsaus op de garnalen en garneer met de walnoot, bieslook en cayennepeper.
Hoofdgerecht
Zalm met groene kruidenkorst uit de oven
Voorbereiden
Maak het groene broodkruimmengsel voor de zalm en bewaar tot gebruik in een luchtdichte zak.
Afmaken
Vlak voor serveren de zalm bestrijken met Boursin en het broodkruimmengsel. Tegelijk met de cherrytomaten bakken in de oven. Ondertussen de tagliatelle koken.
Dessert
Vanilleroomijs met warme vruchten
Voorbereiden (dit kan al een dag van tevoren)
Maak de kerstkoekjes, laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte zak tot gebruik. Maak het fruit schoon en snijd in blokjes. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Afmaken
Bak het fruit. Warm de koekjes in de oven opnieuw op — dek ze eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker kleuren. Serveer het warme fruit met vanilleroomijs en de kerstkoekjes.
Deel je reactie