Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Miek’s Mess – Variant op Eton mess
Geen Eton mess maar Miek’s mess! Een hemels dessert van wolkige laagjes luchtige slagroom, verkruimelde meringues en heerlijk vers fruit, dit is mijn variant op de alom bekende klassieker Eton mess. Hoewel de klassieke Eton mess wordt gemaakt met verse aardbeien, kun je ook prima ander fruit gebruiken die je nog hebt liggen, of kies een fruitsoort die op dat moment goed verkrijgbaar is.
Dessert voor 4 personen
Ingrediënten
- Meringues, zelfgemaakt of gekocht
- 250 ml slagroom
- Basterdsuiker, of vanillesuiker (hoeveelheid naar eigen smaak)
- Vers fruit naar keuze
Verder nodig
Elektrische handmixer, 4 mooie dessertbekers of glazen
Bereiding
Snijd het fruit in kleine stukjes. Klop de slagroom met wat suiker stijf.
Verkruimel de meringues grof en spatel deze voorzichtig door de slagroom.
Maak nu laagjes in de dessertbekers door fruit en room af te wisselen met elkaar. Eindig met een laagje fruit en serveer direct.
Enjoy!
Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, Kerstrecepten, Dessert
om 19:04
misschien moet je ook maar een app maken voor android, dat zou super zijn
om 16:47
Hoi Annemiek
Mooie naam voor een mooi dessert
die ik zeker zal maken als ik eters
heb.
Jij had wel hulp onderweg. Kan je haar naam
niet verwerken in dat mooie dessert.?
Groetjes Lya