Miek’s Mess – Variant op Eton mess

Miek's Mess - Variant op Eton mess

Geen Eton mess maar Miek’s mess! Een hemels dessert van wolkige laagjes luchtige slagroom, verkruimelde meringues en heerlijk vers fruit, dit is mijn variant op de alom bekende klassieker Eton mess. Hoewel de klassieke Eton mess wordt gemaakt met verse aardbeien, kun je ook prima ander fruit gebruiken die je nog hebt liggen, of kies een fruitsoort die op dat moment goed verkrijgbaar is.

Dessert voor 4 personen

Ingrediënten

  • Meringues, zelfgemaakt of gekocht
  • 250 ml slagroom
  • Basterdsuiker, of vanillesuiker (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • Vers fruit naar keuze

DSC_8817_800x589

Verder nodig
Elektrische handmixer, 4 mooie dessertbekers of glazen

Bereiding
Snijd het fruit in kleine stukjes. Klop de slagroom met wat suiker stijf.

DSC_8728_800x545

Verkruimel de meringues grof en spatel deze voorzichtig door de slagroom.

DSC_8897_800x536

Maak nu laagjes in de dessertbekers door fruit en room af te wisselen met elkaar. Eindig met een laagje fruit en serveer direct.

Miek's Mess - Variant op Eton mess

Enjoy!

Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, Kerstrecepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. gaby

    misschien moet je ook maar een app maken voor android, dat zou super zijn

  2. Lya van Gelder-Verbrugh

    Hoi Annemiek

    Mooie naam voor een mooi dessert
    die ik zeker zal maken als ik eters
    heb.

    Jij had wel hulp onderweg. Kan je haar naam
    niet verwerken in dat mooie dessert.?

    Groetjes Lya

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde