Bereiding
Kook de mihoen gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de wokpan met een scheutje zonnebloemolie en fruit de ui en het spek op laag vuur tot de ui zacht en glazig is. Voeg de sambal toe en verkruimel de bouillontabletten erover. Bak nog 2 minuten mee.
Voeg ham, paprika en prei toe en bak op hoog vuur circa 1 minuut, of tot de paprika iets zachter is.
Voeg de mihoen, taugé, wortel en peterselie toe en hussel goed door. Roerbak op middelhoog vuur enkele minuten tot alles door en door verwarmd is.
Bak ondertussen, in een met zonnebloemolie verhitte koekenpan, de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de mihoen met de gebakken eieren.
om 16:08
Een eetlepel sambal lijkt mij niet echt lekker.
om 09:20
Sambal manis is zoete sambal en niet echt heel heet. Maar voeg gerust minder toe naar eigen smaak.
om 20:28
Kan je ook wat anders dan sambal doen of helemaal de sambal weg laten?
om 13:02
Je kunt hem ook weglaten.
om 12:05
Lekker! Kan je dit met tauge en al invriezen?
om 15:18
Hoi Rianne, ja hoor, dat kan!
om 12:22
Bedankt! Ik had t gister al gemaakt en de rest ingevroren. Was weer erg lekker!
om 21:28
Lekker hoor, eerste keer gelijk goed gelukt…toppertje….?
om 14:07
Hoi hoi, je doet hier geen trassi in zoals bij de bami?
om 16:15
Hoi Marika, dat kan zeker hoor, maar hoeft niet per se. Ook zonder trassi is dit recept heerlijk.