Minestrone met gehaktballetjes

Minestrone met gehaktballetjesAls ik mijn man en dochter vraag wat ze vanavond willen eten, antwoorden ze dikwijls in koor: “tomatensoep!” Ik vind het geen probleem, want soep is makkelijk om te maken en ideaal om kliekjes eten uit de koelkast in te verwerken. Omdat het herfst is, besluit ik een goedgevulde minestrone te maken met gehaktballetjes, boerenkool en zoete aardappel. Jum!

Als basis voor de minestrone gebruik ik een pot Struik Krachtbouillon Tomaat. Nadat je de inhoud van de pot met water hebt verdund, geniet je direct van een smaakvolle tomatensoep waar je alleen nog wat verse ingrediënten aan hoeft toe te voegen. Struik Krachtbouillon Tomaat bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten zonder overbodige E-nummers. De Krachtbouillon heeft een zachte en volle tomatensmaak, precies zoals ik het lekker vind.

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 250 g rundergehakt
  • 20 g paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 ei
  • Zout en peper uit de molen

Voor de minestrone

  • 1 pot Struik Krachtbouillon Tomaat
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 grote wortel, geschrapt en in stukken gesneden
  • 75 g boerenkool, of cavalo nero, fijngesneden
  • 1 zoete aardappel, geschild en in stukken gesneden
  • 50 g macaroni
  • 50 g Parmezaan, geraspt
  • Paar blaadjes verse basilicum

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en kneed goed door. Draai er kleine soepballetjes van. Verhit een koekenpan met wat olie of bakboter en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Schep uit de pan en zet opzij.

Verhit een soeppan met wat olijfolie en fruit de ui, wortel en bleekselderij totdat ze zacht zijn en licht beginnen te kleuren. Voeg de inhoud van de pot Struik Krachtbouillon en drie potten water toe — ik gebruikte hiervoor de lege Struik-pot. Voeg de boerenkool, zoete aardappel en pasta toe en kook zachtjes verder, totdat de groenten en pasta beetgaar zijn. Voeg de gehaktballetjes toe en warm nog even door.

Schep de soep in borden en garneer met wat geraspte Parmezaan en verse basilicum.

Minestrone met gehaktballetjes Minestrone met gehaktballetjes

Eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Struik.

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vleesrecepten, Soeprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. annette

    Hoi, heb dit recept gisteren gemaakt en het is wat ons betreft de lekkerste minestrone soep!!!
    Wij hebben al heel wat recepten geprobeerd maar deze is TOP! Groetjes, annette

    1. Superleuk om te horen Annette! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde