Ingrediënten
- Extra vierge olijfolie
- 1 ui, gepeld en in halve ringen
- 1 stengel bleekselderij, geschild en in plakjes
- 1 wortel, geschild en in kleine blokjes
- 1,5 l groentebouillon (zelfgemaakt of van 2 tabletten)
- 400 g gesneden groentemix (ik gebruikte courgette, sperziebonen, bloemkool en doperwten)
- 200 g kaastortellini
om 06:11
Hoi Annemiek, kan ik dit gerecht ook maken met bevroren soepgroenten en dan alleen de ui eerst fruiten? Misschien wat minder water erbij dan?
om 10:00
Hoi Geja, dat kan zeker! 🙂 Hoeveelheid bouillon blijft hetzelfde.
om 10:46
Extra vierge olijfolie is minder geschikt om te bakken… ik zou de goedkopere olijfolie gebruiken die beter tegen hitte kan… de extra vierge olijfolie is beter geschikt voor koude bereidingen, zoals in salades
om 11:57
Hoi Irma, erin fruiten (op lagere temperatuur) zoals in dit gerecht gaat prima en geeft daarnaast een lekkere smaak aan het gerecht. Als je gaat bakken op hoge temperatuur (bijv. vlees) dan is extra vierge olijfolie idd niet geschikt.
om 16:55
Ik begrijp dat wel maar veel van jou volgers vrees ik van niet…. middelhoog vuur is toch een beetje “natte vinger werk” dus vandaar mijn opmerking…