Ingrediënten
- 1 blikje supercroissantdeeg
- 6 plakjes gedroogde ham
- 6 eieren
- 12 aspergetips
- Boter om in te vetten
- Optioneel, wat geraspte Parmezaan
Verder nodig
- 6 ovenbakjes
- Aluminiumfolie
Hoewel de meeste winkels vandaag dicht zijn schat ik de kans groot dat je een blikje croissantdeeg en eieren in huis hebt. 😉 Ideaal om deze mini-croissantquiche mee te maken! Gevuld met gedroogde ham, ei en groene aspergetips een heerlijke traktatie voor het ontbijt of de lunch.
Heb je geen gedroogde ham en aspergetips in huis? Gebruik dan gerookte zalm, gewone ham of andere vleeswaren en vervang de aspergetips door tuinkruiden.
Menu, Themarecepten, Moederdag recepten, Ontbijtrecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenbakjes in met boter.
Snijd het croissantdeeg in zes evengrote stukken en bekleed hiermee de binnenkant van de bakjes. Leg in elk bakje een plakje ham en twee aspergetips. Tik in elk bakje een ei. Bestrooi met wat zout en peper uit de molen en eventueel wat Parmezaan — hou wel het eigeel vrij zodat je die blijft zien. Bak 15 minuten in het midden van de oven. Leg dan twee vellen aluminiumfolie los over de bakjes (anders kleurt het croissantdeeg en de ham te donker) en bak nog 5 tot 10 minuten verder tot het ei net gestold is.
Haal de croissantquiches uit de oven en laat iets afkoelen, haal ze dan voorzichtig uit het ovenbakje en serveer.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie