Mini kerststol

De traditionele kerststol mag niet ontbreken bij het kerstontbijt. Een lekkere kerststol is helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen een beetje geduld nodig. In plaats van één grote kerststol maak ik graag twee mini kerststolletjes. Zo kun je er bijvoorbeeld eentje inpakken en weggeven. Ze zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen en nog een beetje warm zijn. Gesneden in dikke plakken besmeerd met roomboter en bestrooid met kaneelsuiker, dat is puur genot!

Door de kerststol na het bakken te bestrijken met gesmolten boter ‘seal’ je hem als het ware in, waardoor hij met gemak 3 tot 4 dagen houdbaar blijft. Je kunt de stol ook invriezen, dan blijft hij zeker 3 tot 4 maanden goed. Zie ook onderstaande tip!

Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Ontbijtrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(5 stemmen)
12 reacties

Deel je reactie

  1. Esther

    Heb jij misschien een idee hoe ik dit recept glutenvrij kan maken? Met welk meel zou dit het beste lukken denk je?

    1. Hoi Esther, je kunt ook dit recept gebruiken: https://www.keukenliefde.nl/glutenvrije-kerststol/

  2. Danitsja

    Moet de melk er in een keer bij of in etappes? Ik kreeg het deeg niet plak vrij.
    Lang kneden, extra bloem maar toen wou hij natuurlijk niet meer rijzen. Eerste poging mislukt.

    1. Wat jammer om te horen dat het mislukt is. Helemaal plakvrij hoeft het deeg niet te zijn, als het maar wel werkbaar is. Als het nog een beetje plakkerig is kun je dat later nog redelijk corrigeren op het aanrecht die je lichtjes met bloem bestuift. Hopelijk durf je een tweede poging aan en lukt het dan wel!

      1. Danitsja

        Hey annemiek .
        Dank voor je reactie.
        Ben inmiddels bij poging 3.. maar geef niet op. Het rijzen was ook een uitdaging, maar ook dat onder de knie(denk ik)
        Fijne dagen

        Groetjes danitsja

        1. ?Complimenten voor de aanhouder! Hopelijk is de derde keer inderdaad scheepsrecht! 😉

  3. Andra

    Zou je ook volle melk kunnen gebruiken ipv halfvolle melk? Is namelijk handiger wanneer je op een boerderij woont en er nooit melk gekocht wordt 😉

    1. Oh wat een heerlijke luxe! Dat kan hoor! 🙂

  4. Sasja Straatman

    Gewone bloem is ook lekker?

    1. dat kan ook.

  5. Petra

    Moet er geen ei door de amandelspijs?? En hoeven de rozijnen niet geweld te worden??

    1. Hoi Petra, je kunt de amandelspijs even loskneden met een beetje losgeklopt ei, maar dit hoeft niet per se. Uiteraard kun je de rozijnen van te voren laten wellen in een beetje heet water of drank. Dan worden ze extra sappig en smakelijk. Ik zet het er nog even bij. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde