Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Miss Salted Caramel (karamelsaus met fleur de sel)
Ken je dat?
Je ziet een recept en acuut dansen er tientallen hartjes rond je hoofd. Het bloed begint te stromen, je wangen kleuren rood en er is geen houden meer aan. Al je zintuigen schreeuwen: dit is WAANZINNIG lekker, dit móet ik proeven!
Dit was zo’n recept: fluweelzachte karamelsaus verrijkt met een snufje fleur de sel (zeezoutvlokken). Wauw! Ik fleurde op van top tot teen en doopte deze lieveling: Miss Salted Caramel.
Maar het maken kwam er niet van. Totdat ik op slag verliefd werd op de Philadelphia-cheesecake. Die wilde ik het allerallerbeste geven. Nu ik er aan terugdenk, stijgt mijn mondwater weer tot ongekende hoogte …
Ik was zo in de wolken dat ik ook andere gerechten gelukkig maakte met Miss Salted Caramel. Ik heb haar goddelijke finesse versmolten met mijn Mister Nutty Caramel Brownie. Tevens ontstaat er vuurwerk in je mond wanneer je dit warme, vloeibare goud uitschenkt over een bolletje vanille-ijs. Miss Salted Caramel scoort zonder blikken of blozen een dikke 10-plus op KeukenLiefde’s Schaal van VerrukGeluk!
Dessertsaus voor 6 personen – 10 minuten
Ingrediënten
- 75 g ongezouten roomboter
- 100 g fijne kristalsuiker
- 50 g ahornsiroop of bruine schenkstroop
- 125 ml slagroom
- 1 tl fleur de sel (verkrijgbaar bij o.a. AH)
Verder nodig
Steelpan, of klein kookpannetje
Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve de slagroom en fleur de sel) voor de salted caramel in een pan en verwarm langzaam op laag/middelhoog vuur. Laat circa 3 minuten zachtjes pruttelen, af en toe even roeren. Voeg – als de suiker volledig is opgelost – de slagroom en fleur de sel toe (voeg eerst een klein beetje toe en proef, als je wilt kun je meer toevoegen). Laat de saus nog een minuut zachtjes verder pruttelen.
De salted caramel is nu klaar voor gebruik. Overgebleven karamelsaus kun je afgedekt bewaren in de koelkast.
Enjoy!
Basisrecepten, Sauzen en dips, Wereldgerechten, Zoete keuken, Amerikaanse recepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten
om 18:58
Hoi in welke winkel vind ik ahornsiroop of bruine schenk stroop? of is dat gewone stroop voor op de pannenkoeken?
om 08:06
Beide kun je vinden in de (goed gesorteerde) supermarkt. Bruine schenkstroop is inderdaad pannenkoekenstroop. 🙂
om 08:32
Super Dank je! Ga ik morgen een poging wagen lekker voor Pasen!
Fijne paasdagen!