Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Voeg de honing en boter toe en roer totdat de boter gesmolten is.
Houd 2 eieren apart en spits de andere eieren. Doe de eidooiers in een kom. De eiwitten heb je niet meer nodig, maar kun je gebruiken voor een ander recept zoals deze kerstpavlova. Breek de 2 losse eieren boven de kom en voeg de 100 g suiker toe. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop alles goed door elkaar. Zeef de bloem boven de kom en spatel door het beslag.
Vul een muffinbakblik met cups van bakpapier. Schep elke muffinholte tot net onder de rand vol met beslag. Bak de moelleux 10 minuten in de oven.
Snijd de vanillepeul open en schraap met een mes de vanillemerg eruit. Klop de slagroom samen met de vanillemerg en de 2 el bruine suiker stijf. Spatel de bourbon erdoor.
Haal de moelleux uit de oven en serveer met een flinke dot bourbonroom en eventueel wat frambozen.
om 18:54
Voor hoeveel personen zijn deze ingredienten ?
om 12:38
Dit recept is voldoende om circa 12 moelleux te maken. Geserveerd als dessert heb je genoeg aan één moelleux per persoon.
om 12:46
Zou je dit heerlijke toetje ook aan zwangere mogen serveren? In de zwangerschap worden rauwe eieren afgeraden. Ik begrijp uit het recept dat het niet helemaal gaar wordt in de oven en daarom de binnenkant vloeibaar blijft?
om 13:10
Hoi Danielle, ik durf het niet met zekerheid te zeggen of het kwaad kan, dus ik zou het risico niet nemen.
om 05:27
Zou je dit op voorhand kunnen maken en dan later bakken? Ik moet een dessert maken bij vrienden.