Bereiding
Monchoutaart
Maal de koekjes tot fijn poeder in de keukenmachine met hakmes. Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur. Roer het koekkruim door de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast.
Klop de monchou samen met de suiker glad en luchtig. Klop in een andere kom de slagroom samen met de klopfix lobbig. Klop de monchou en slagroom op lage stand door elkaar tot een glad mengsel en verdeel over de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur tot maximaal een nacht opstijven. (Een hele nacht heeft de voorkeur.)
Blauwe bessen topping
Doe de blauwe bessen (houd een handje achter voor garnering), citroensap, suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten op middelhoog vuur, totdat de blauwe bessen opengesprongen en zacht zijn. Maak een vloeibaar papje van de maizena en wat koud water en voeg dit al roerend toe aan de blauwe bessen. Warm nog een minuut zachtjes door, totdat de blauwebessencompote gebonden is. Laat volledig afkoelen en bewaar dan afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Vlak voor serveren
Verdeel de blauwe bessen topping over de monchoutaart. Verwijder de rand van de springvorm en leg de taart op een mooie serveerschaal.
om 13:39
Erg lekkere taart, we hebben er van genoten, groot succes bij de familie en vrienden. ik mag elke verjaardag de taart maken en dan smult iedereen er erg van. Zelf voeg ik wat extra blauwe bessen en frambozen toe.
om 21:33
Wat een heerlijke taart is dit!!! Ik heb hem al heel vaak gemaakt. Alleen met veel minder suiker. 30 gram ipv 130 gram. Veel lekkerder vinden wij! Ook roeren we nog een halve emmer verse blauwe bessen door het monchou-mengsel. Bedankt voor dit super recept!
om 23:43
Sorry, we doen 50 gram suiker. Maar 30 gram is misschien ook wel genoeg…