Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Monchoutaart met kersenvlaaivulling
Een gouden klassieker uit de Hollandse keuken en een hit op iedere verjaardag is toch wel de monchoutaart! Dit simpele recept overtreft keer op keer.
Ingrediënten
- 225 g kandij- of Bastognekoeken
- 100 g ongezouten roomboter
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klop-fix
- 300 g MonChou
- 130 g witte basterdsuiker
- 1 blik kersen vlaaivulling
Verder nodig
Keukenmachine, elektrische handmixer, ronde bakvorm 24 cm, bakpapier, spatel
Bereiding
Haal de monchou ruim van tevoren uit de koelkast om iets zachter te laten worden. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en smelt de boter.
Meng de boter door het koekkruim en druk het aan in de springvorm.
Zet zolang in de koelkast om op te stijven.
Klop de monchou met de basterdsuiker luchtig. Klop in een andere kom de slagroom met klopvast totdat hij iets dikker begint te worden, en roer hiervan één tot twee eetlepels door de monchou. Zo zal het monchou mengsel straks beter met de slagroom vermengd kunnen worden. Klop de slagroom verder totdat hij bijna stijf is. Spatel nu eerst weer een klein beetje slagroom door de monchou en dan de rest.
Verdeel het monchou mengsel over de taartbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel vlak voor het serveren de vlaaivulling erover.
Geniet ervan!
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 19:24
Deze monchoutaart staat, as we speak, op te stijven in de koelkast. Dat wordt weer smullen morgen, daar ben ik van overtuigd.
om 13:43
Zo maak ik hem ook en met elke verjaardag is hij als eerste op, super recept!
om 16:28
Leuk om te horen Adeline! 🙂
om 20:18
Ik maak hem altijd met citroen en gecondenseerde melk, heerlijk fris, met een bodem van biscuitdeeg.
om 11:12
Doe je dan gecondenseerde melk ipv slagroom? En Citroën er door?
om 11:07
The best!