Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Mosselen gekookt in triple bier
Dit is één van mijn meest favoriete bereidingen van mosselen, gekookt in een lekker triple biertje. Mijn man en ik vinden het koken in triple bier net iets meer smaak geven aan de mosselen dan koken in witte wijn.
Ondanks dat je de mosselen kookt in bier, schroom niet om er een lekkere droge witte wijn bij te drinken, hoewel een biertje natuurlijk ook kan. Het loont echt om jumbo of goudmerk mosselen te bestellen bij de visboer, deze mosselen zijn lekker groot en vlezig! Reken op een kilo per persoon.
Ingrediënten
- 2 kilo jumbo of goudmerk mosselen
- 1 zakje verse mosselgroenten (of zelf wat prei, wortel en ui snijden)
- 1 zakje gedroogde mosselkruiden
- Scheut triple bier (droge witte wijn kan ook)
- Klont roomboter
Verder nodig
1 grote mosselpan of 2 kleine pannen
Bereiding
Spoel de mosselen goed af. Tik op de schelpen die niet sluiten, blijven ze open staan gooi ze dan weg.
Smelt wat boter in de pan en bak de groenten kort aan.
Doe de mosselen erbij en voeg het bier toe. Breng het bier, met de deksel op de pan, aan de kook en schud de mosselen dan voorzichtig een keer om.
Breng nogmaals aan de kook, de mosselen zijn goed als de schelpen allemaal geopend zijn.
Let op dat je de mosselen niet langer kookt dan nodig anders worden ze taai! Serveer met vers stokbrood of frietjes en een lekker zelfgemaakt kerriesausje of remouladesaus.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten
om 20:39
Vandaag gemaakt, nog nooit zulke heerlijke mosselen gegeten. Aanrader dus! Ik heb la trappe trappist tripel gebruikt.
om 20:12
Lijkt me een heerlijk recept maar wat voor merk bier gebruiken jullie?
Groeten Arjan
om 09:59
Hoi Arjan, het merk maakt niet zoveel uit. Wij gebruiken steeds weer een ander triplebiertje.
om 19:21
Als import Zeeuw ben ik ook een echte mosselliefhebber geworden! Vind ze naturel – met alleen wat groenten – ook al erg lekker.
om 09:32
Hoi Nell, ben ik met je eens, niet teveel poespas! Hoewel, we eten ze ook vaak met spinazie en kaas kort gegratineerd onder de grill. Ook erg lekker 🙂