Mosterdsoep

De groentesoep met gehaktballetjes van mijn moeder is altijd mijn favoriete soep geweest, maar sinds ik deze mosterdsoep maakte heb ik er een favoriet bij! Deze mosterdsoep is heerlijk romig en vol van smaak en heeft een aangenaam pitje door de mosterd. Ik serveer hem met krokante broodcroutons en uitgebakken spek. Smullen!

Herfstrecepten, Makkelijke recepten - gemaakt in een handomdraai!, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Soeprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(17 stemmen)
12 reacties

Deel je reactie

  1. Chan

    Samen met mijn dochter deze soep gemaakt. Eenvoudig te bereiden, snel klaar en het smaakt ook nog eens heerlijk! Een echte aanrader.

  2. Miranda

    Hoi doe jij ook nog een blender door de soep? hoor graag van je gr miranda

    1. Dat heb ik nu niet gedaan omdat ik juist houd van een wat grovere structuur. Maar het kan natuurlijk wel. 🙂

  3. M. Hoff

    Tweede poging om Mosterdsoep te maken en deze is heerlijk! Eerder al een ander recept geprobeerd maar die was echt niet lekker! Deze is een blijvertje! Maak elke week wel een recept van jou en tot nu toe erg tevreden eters aan tafel!

    1. Bedankt voor je reactie, erg leuk om te horen! 🙂

  4. Grietje Nentjes

    Hoi, nog een tip om de wijn te vervangen?

  5. Anja

    Mijn vriend houdt erg van vlees. Welke soort kan ik het beste gebruiken in deze soep. Thx.

    1. Hamblokjes zijn erg lekker Anja, of gehaktballetjes kan ook.

  6. Elisa

    Hmmmm, ook dit was weer een groot succes!!
    En ook zo makkelijk weer!

    1. Leuk om te horen Elisa! 🙂

  7. C. Van Impelen

    Tegenwoordig is de hoeveelheid water per bouillontablet verdubbeld. Was 1/2 liter per tablet . Nu 1ltr water per tablet.
    Vraag: welke maat wordt door u gehanteerd?
    Vriendelijke groet,
    Cor

    1. In dit recept heb ik 1,5 bouillontablet gebruikt op een halve liter water en slok wijn. 😉 Is de soep te zout naar jouw smaak, voeg dan gewoon wat extra water toe.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde