Mozzarella sticks uit de oven + kookfilmpje!

Klik hier als je de video niet kan zien — Ik ben dol op kaastengels: kleine krokante loempia’s gevuld met oude kaas. Omdat ik altijd filodeeg in de diepvries en kaas in de koelkast heb liggen, besluit ik ze dit keer zelf te maken. Voor deze krokante mozzarella sticks vul ik velletjes filodeeg met mozzarella, maar je kunt elke kaas gebruiken die je zelf maar lekker vindt. Extra voordeel van deze zelfgemaakte ‘kaastengels’ is dat je ze bakt in de oven. Lekker makkelijk! Serveer met een zoete-chilisausdip en aanvallen maar! 

Kookvideo's, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

8 reacties

Deel je reactie

  1. Rianne

    Kun je deze een dag van te voren maken en dan op de dag zelf nog even verwarmen in de oven?

    1. Dat kun je beter niet doen Rianne, door het vocht in de mozzarella wordt het filodeeg snel zompig. Je kunt ze dus het beste direct afbakken.

  2. Francie

    Ik heb deze sticks zaterdag gemaakt, maar alle mozzarella liep eruit in de oven , heb je enig idee hoe dit kan ?

    1. Hoi Francie, bij mij was er hier en daar ook wat mozzarella weggelekt. Het is vooral belangrijk om het filodeeg zo strak mogelijk dicht te vouwen zodat de mozzarella niet kan ontsnappen. Maar helemaal voorkomen kun je het niet.

  3. joke-vermeeronsbrabantnet-nl

    Kun je deze sticks ook koud eten?

    1. Dat kan, maar echt lekker zijn ze dan niet meer Joke.

      1. Gea

        Een vraagje. Kun je ze ook bakken in de airfryer?

        1. Jazeker dat kan!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde