Ingrediënten
- 5 plakjes filodeeg (1 verpakking uit een pak)
- 1 bol mozzarella
- Sesamzaadjes
- Zoete chilisaus om erbij te serveren
Verder nodig
Vel bakpapier, kwastje om te bestrijken
Klik hier als je de video niet kan zien — Ik ben dol op kaastengels: kleine krokante loempia’s gevuld met oude kaas. Omdat ik altijd filodeeg in de diepvries en kaas in de koelkast heb liggen, besluit ik ze dit keer zelf te maken. Voor deze krokante mozzarella sticks vul ik velletjes filodeeg met mozzarella, maar je kunt elke kaas gebruiken die je zelf maar lekker vindt. Extra voordeel van deze zelfgemaakte ‘kaastengels’ is dat je ze bakt in de oven. Lekker makkelijk! Serveer met een zoete-chilisausdip en aanvallen maar!
Ingrediënten
Verder nodig
Vel bakpapier, kwastje om te bestrijken
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip
Mozzarella heeft een neutrale, zachte smaak. Wil je liever kaasrolletjes met wat meer pit? Gebruik in plaats van mozzarella dan oude kaas, cheddar, gruyère of feta.
Hapje voor 4 personen
Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien volgens de omschrijving op het pak. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de mozzarella in 5 lange repen.
Leg een vel filodeeg neer op een werkblad en bestrijk met een kwastje en wat water, zodat het filodeeg zacht wordt. Leg bovenaan het filodeeg een reep mozzarella. Vouw eerst de zijkanten dicht en rol daarna de mozzarella in het filodeeg. Leg de mozzarella stick op het bakblik. Herhaal met de overige ingrediënten. Bestrijk de bovenkant van de mozzarella sticks met water en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de mozzarella sticks knapperig en goudbruin zijn.
Serveer met een schaaltje zoete chilisaus.
Enjoy!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 12:43
Kun je deze een dag van te voren maken en dan op de dag zelf nog even verwarmen in de oven?
om 09:58
Dat kun je beter niet doen Rianne, door het vocht in de mozzarella wordt het filodeeg snel zompig. Je kunt ze dus het beste direct afbakken.
om 17:15
Ik heb deze sticks zaterdag gemaakt, maar alle mozzarella liep eruit in de oven , heb je enig idee hoe dit kan ?
om 11:30
Hoi Francie, bij mij was er hier en daar ook wat mozzarella weggelekt. Het is vooral belangrijk om het filodeeg zo strak mogelijk dicht te vouwen zodat de mozzarella niet kan ontsnappen. Maar helemaal voorkomen kun je het niet.
om 11:14
Kun je deze sticks ook koud eten?
om 14:53
Dat kan, maar echt lekker zijn ze dan niet meer Joke.
om 03:10
Een vraagje. Kun je ze ook bakken in de airfryer?
om 11:12
Jazeker dat kan!