Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Muffins met blauwe druiven
Soms wil ik gewoon iets bakken zonder direct een aanslag te hoeven plegen op mijn boter en suikervoorraad en waar ik lekker ‘guilt free’ van kan genieten. Deze muffins met blauwe druiven en een vleugje kaneel bieden dan gelukkig uitkomst. Ze zijn een stuk minder zoet dan het alom bekende cupcakeje en gemaakt met olie in plaats van boter. Heerlijk bij een kopje thee, lekker als tussendoortje, of verras je kinderen ermee in hun broodtrommeltje!
Gebak/brood – circa 12 muffins – 5 minuten + 20 minuten in de oven
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 115 g witte basterdsuiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- Snufje zout
- 1 tl kaneelpoeder
- 250 ml karnemelk
- 1 ei
- 2 el zonnebloemolie
- 250 g pitloze blauwe druiven
Verder nodig
Muffinbakblik, 12 papieren muffinvormpjes, garde, spatel, eventueel een ijsschep
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer alle droge ingrediënten in een kom door elkaar en voeg dan, al roerend met een garde, de karnemelk toe.
Roer tot een glad beslag en klop dan het ei en de olie erdoor.
Spatel tot slot voorzichtig de druiven door het beslag.
Vul het bakblik met de papieren vormpjes en schep de vormpjes ongeveer 2/3 vol met het beslag (dit gaat het makkelijkste met een ijsschep).
Bak de muffins 20 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Tip!
Ben je niet zo’n fan van blauwe druiven? Vervang ze dan gerust door bijvoorbeeld blauwe bessen, bramen, appel, peer of wat je zelf maar lekker vindt.
Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Picknickrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 13:42
Heb je echt basterdsuiker nodig, of kun je ook ‘gewone’ suiker gebruiken?
om 15:59
Kristalsuiker kan ook Marie, geen probleem.