Naanbrood is natuurlijk een onmisbaar bijgerecht bij een lekkere curry, maar eigenlijk smaakt het overal lekker bij. Je kunt hem ook beleggen als pizza. Naanbrood is lekker dik en luchtig en smaakt heerlijk als pizzabodem. Deze naanpizza met chorizo, paprika en champignons is een dikke aanrader. Dochterlief vond hem zo lekker dat ze voortaan alleen nog maar naanpizza wil.
Heb je deze naanpizza gemaakt? Laat me dan weten wat je ervan vindt in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Bekleed een bakblik met bakpapier. Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 200 graden. Leg de naanbroden op het bakblik.
Bestrijk de naanbroden met tomatenfrito en bestrooi met de geraspte kaas. Beleg met de plakjes chorizo, paprika, courgette en champignons. Strooi nog een beetje kaas erover.
Bak in het midden van de oven in circa 12 tot 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Garneer de naanpizza met chorizo, paprika en champignons met de basilicumblaadjes en serveer.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Op de verpakking van het naanbrood staat; een paar minuten in de oven, vaak 3 of 4 minuten. Jij geeft aan 15 minuten. Wordt het brood dan niet keihard? 🙂
Hoi Hans, zo’n belegde naan is behoorlijk vullend maar ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken. Een kommetje soep of salade erbij kan natuurlijk altijd.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 10:37
Op de verpakking van het naanbrood staat; een paar minuten in de oven, vaak 3 of 4 minuten. Jij geeft aan 15 minuten. Wordt het brood dan niet keihard? 🙂
om 10:41
Nee hoor, dat komt omdat het brood belegd is. 🙂
om 19:39
Is het wel voldoende voor een hoofdmaaltijd. Het lijkt me zo weinig een naan brood per persoon. Salade erbij? Suggesties?
om 11:25
Hoi Hans, zo’n belegde naan is behoorlijk vullend maar ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken. Een kommetje soep of salade erbij kan natuurlijk altijd.