Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Nasi goreng met paksoi
Dit is mijn favoriete basisbereiding voor nasi goreng, maar dan met paksoi in plaats van doperwten. Dit recept voor nasi is echt ontzettend lekker en volgens mijn man kan zelfs de nasi van de afhaalchinees er niet aan tippen!
Nasi goreng is de Indonesische vertaling van gebakken rijst. Om rijst goed te kunnen bakken is het belangrijk dat je ruim van tevoren gekookte en afgekoelde rijst gebruikt. Dit kun je makkelijk al een dag van tevoren doen. Zo staat dit gerecht op de dag zelf binnen 30 minuten op tafel!
zie voorbereiding rijst koken + 30 minuten
Ingrediënten
- 2 grote koffiemokken ongekookte basmatirijst
- 1 tl trassie, verkruimeld
- 4 plakjes bacon, opgerold en fijngesneden
- Handvol hamblokjes
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
- 1,5 tl sambal manis (of sambal oelek als je van pit houdt)
- 1 paksoi, bladeren gewassen, drooggedept en fijngesneden
- 1 ei, losgeklopt
- Zonnebloem- of arachideolie
Bereiding
Eén dag van tevoren, of minimaal twee uur van tevoren
Breng een grote pan met heet water en wat zout aan de kook en voeg dan de rijst toe. Roer de rijst goed door zodat hij niet aan de bodem gaat vastplakken. Giet de rijst af als hij nog een lichte bite heeft en laat hem goed uitlekken in een zeef. Spreid de rijst uit over een groot bord en laat hem volledig afkoelen. Roer de rijst regelmatig even door, zodat je een mooie losse korrel krijgt.
De nasi maken
Verhit een grote koekenpan met een scheut olie en fruit de ui, knoflook, trassie, bacon en sambal totdat de ui zacht is. Als het even kan, kook ik graag buiten in de multipan. Dochterlief helpt graag een handje mee…
Voeg de hamblokjes en bouillontablet toe en bak even mee.
Voeg de paksoi toe en bak totdat deze geslonken is.
Voeg de rijst toe en bak mee totdat de rijst door en door warm is. Zet het vuur uit en roer het ei door de rijst.
Serveer direct zodra het ei gestold is. Lekker met wat gefrituurde uitjes.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten
om 21:23
ow ja en de bacon heb ik vervangen door ontbijtspek
om 21:20
deze vandaag gemaakt en hij is goedgekeurd door het hele gezin, hij staat in mn favorieten!!!
ik heb er wel toen de nasi klaar was een paar eetlepels ketjap manis doorheen geroerd en de kipbouillonblokjes weggelaten.
om 14:25
Leuk om te horen dat iedereen ervan gesmuld heeft Mirjam. 🙂 En altijd goed om er je eigen draai aan te geven. Top!