Bereiding
Basis (voor 2 personen)
Doe de bevroren banaan in de blender samen met de kokosmelk. Pureer glad en romig. Voeg eventueel nog wat extra kokosmelk toe als het ijs niet glad of romig genoeg is. Schep het ijs in een hoge ijsbeker of schep er met een ijsschep een mooi bolletje van. Enjoy!
Variaties
Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk met nicecream. Voor frambozenijs of blauwe-bessenijs voeg je twee handjes bevroren frambozen of blauwe bessen toe aan de basis. Om het ijs wat zoeter te maken voeg ik een kneepje honing toe. Of wat denk je van groene-theeijs door 1 theelepel matchapoeder aan de basis toe te voegen of maak chocoladeijs door 1 theelepel cacaopoeder toe te voegen. Experimenteer er lekker op los!
Als het ijs iets te dun is kun je het enkele minuten in de vriezer zetten. Te dik, voeg wat extra kokosmelk toe.
Inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! Op een paar KL-klassiekers zijn alle recepten origineel en dus niet online te vinden. Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar. PS KOKEN MET KEUKENLIEFDE staat na 2 dagen al op plek nummer 6 in de top 10 best verkochte kookboeken van bol.com! Zo tof!
om 13:10
Dit is een recept van Jamie Oliver , hij gebruikt alleen bananen ! Ik maak het naar zijn recept al jaren.