Bereiding
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de diepvriesframbozen in een pannetjes samen met de kristalsuiker en laat op middelhoog vuur koken, totdat het vocht vrijkomt en de frambozen heel zacht zijn. Dit duurt een minuut of acht. Duw de frambozen door een fijne zeef en vang het frambozensap op. Vergeet niet de gezeefde frambozenpuree aan de onderkant van de zeef toe te voegen aan het frambozensap.
Maal de koffieleutjes fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur. Roer de gesmolten roomboter door de gemalen koekjes en verdeel over de bodem van de springvorm. Zet zolang in de koelkast.
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Klop goed door met een garde totdat alle klontjes verdwenen zijn. Haal de pan van het vuur.
Klop de mascarpone en vanille-extract in een kom los met de handmixer. Klop in een andere kom de slagroom met de klopfix lobbig, dus nog net niet helemaal stijf. Doe de slagroom bij de mascarpone en klop glad. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade toe en roer glad.
Verdeel de helft van de roomkaas over de bodem. Verdeel circa 6 theelepels frambozencoulis over de roomkaas. Bedek met de overige roomkaas. Beweeg de springvorm een paar keer heen en weer om de bovenkant glad te krijgen. Zet de cheesecake in de koelkast en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Vlak voor serveren.
Haal voorzichtig de springvorm los en schuif de taart op een mooie serveerschaal. Garneer eventueel met verse frambozen en druppel er wat van de overige frambozencoulis overheen.
om 09:40
Ik zie nu pas dat het een nacht moet opstijven. Wilde het maken voor vanavond. Dus mijn vraag is dat ook mogelijk?
om 12:01
Hoi Kitty, duimen maar dan! 😉
om 12:10
Maar kan het dan vanavond ook gegeten worden of moet het echt een nacht opstijven?
om 12:19
Hoi Kitty, hij moet eigenlijk een nacht opstijven voordat hij stevig genoeg is om aan te snijden. Maar misschien als je hem vanmorgen vroeg gemaakt heb en het vanavond zo lang mogelijk kunt rekken dat het net voldoende is om op te stijven. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Je komt er alleen achter door het te proberen.
om 08:51
Hoi, wat balen dat hij de tweede keer niet lukte. Wat heb je toen anders gedaan dan de eerste keer? Was de slagroom misschien te stijf geklopt, of idd de chocolade te heet? Ik hoop dat het de volgende keer wel weer lukt!
om 17:42
Ik ben geen taartenbakker maar deze leek mij erg lekker. Dus vol goede moed aan de slag gegaan en jawel: een prachtig (en lekker!) resultaat. Dus wilde ik de taart nog een keer maken. Maar dat liep effe anders dan verwacht: tot twee keer toe schiftte de slagroom. Kan dat komen door te hete gesmolten chocolade? Ik hoor het graag want ik vind de taart wel lekker.
om 16:08
Gisterenavond gemaakt om dit weekend van te kunnen smullen. Zojuist een stukje op, en inderdaad: Heerlijk!
om 17:47
Leuk om te horen Annette! 🙂
om 13:20
Goedemiddag,
Begrijp ik het goed dat je het frambozensap wat je opvangt dus niet gebruikt in het recept?
Bedankt alvast!
Groetjes Rita
om 08:50
Hoi Rita, het gezeefde sap gebruik je juist wel! De pulp in de zeef mag je wegdoen.