Bereiding
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en rand met bakpapier.
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Smelt de roomboter in een steelpannetje. Vermaal de kruidnoten tot fijn kruim in de keukenmachine. Roer het kruidnotenkruim door de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle achterkant van een lepel en zet zolang in de koelkast.
Klop de slagroom lobbig met de helft van de suiker. Klop in een andere kom de monchou los met de andere helft van de suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de monchou en klop glad. Voeg een flinke opscheplepel van de slagroom toe aan het monchoumengsel en spatel door elkaar. Klop de overige slagroom stijf en spatel door het monchoumengsel tot het goed gemengd is. Verdeel over de kruidnotenbodem in de springvorm en strijk glad. Zet minimaal 4 uur maar nog liever een nacht in de koelkast om op te stijven.
Voor serveren
Verwijder de springvorm en trek voorzichtig het bakpapier van de taart af. Verdeel 2 eetlepels gezouten karamelsaus over de bovenkant van de taart en strijk glad met een mes. Hak wat truffelkruidnoten grof met een mes en strooi over de karamelsaus.
Deel je reactie