Bereiding
Vet de springvorm in met boter. Bekleed de rand van de springvorm met bakpapier.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine tot fijn kruim. Smelt de roomboter in een pannetje en roer het koekkruim erdoor. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle achterkant van een lepel. Zet zolang weg in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine in koud water volgens de omschrijving op de verpakking.
Doe 125 g frambozen (ik gebruikte hiervoor de diepvriesframbozen) met 60 g suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Kook zachtjes verder tot de suiker is opgelost en de frambozen zacht zijn en hun sap loslaten. Laat iets afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de overige suiker. Doe de monchou in een kom en laat in ca. 30 seconden iets zachter worden in de magnetron. Klop de monchou zacht en luchtig.
Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de frambozen. Roer tot de gelatine is opgelost. Klop het frambozenmengsel op de laagste stand door de monchou. Spatel tot slot de slagroom luchtig door het frambozenmengsel.
Verdeel de frambozenvulling over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 4 uur tot maximaal een nacht opstijven in de koelkast.
Afmaken
Verwarm 3 eetlepels lemoncurd in een steelpannetje of een paar seconden in de magnetron tot hij iets zachter is. Klop de lemoncurd glad en verdeel over de bovenkant van de taart. (Let op: zodra de lemoncurd op de taart zit kun je de taart niet lang meer bewaren. Wil je de taart langer bewaren dan kun je de lemoncurd het beste niet over de hele taart verdelen, maar alleen over de afgesneden taartpunten.) Zet 10 minuten in de koelkast om op te stijven. Verwijder de springvorm en zet de taart op een mooie schaal. Garneer met verse frambozen en eventueel geroosterde amandelen.
om 12:50
Hallo, ik wil en ga deze graag maken maar kan je ook iets anders als toppunt gebruiken?
om 10:39
Ja hoor, dat kan.
om 23:41
Wat een heerlijke, frisse en qua kleur vrolijke taart!! Was erg lekker, viel bij iedereen in de smaak. Echt een aanrader!
om 17:33
Yeah! Leuk om te horen dat hij in de smaak viel Anne! 🙂
om 21:29
Hallo ik wou deze cheescake zelf ook gaan uitproberen want het ziet er heerlijk uit. Alleen zag ik dat je gelatine gebruikt. Heb je toevallig een ander alternatief wat ik kan gebruiken?
om 10:09
Je kunt ook agar agar of tapioca gebruiken. Check dan wel even de juiste hoeveelheid en verwerkingsmethode op de verpakking.
om 10:43
Jaaa daar is die! Klinkt echt zo lekker en zo te lezen ook prima te doen! Hier worden mijn collega’s vast blij van 🙂
om 09:05
Haha, dat denk ik ook Elisa! 🙂
om 19:48
Is er een reden dat je de lemoncurd opwarmt?
om 11:08
Hoi Eline, je kunt hem dan wat makkelijker uitstrijken op de taart.