Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
No bake Millionaire’s shortbread
Millionaire’s shortbread stond al tijden op mijn nog-te-maken-lijst. Het is een heerlijke koek, die je qua smaak kunt vergelijken met Twix. Kenmerkend zijn de kruimelige koekbodem, zachte karamelvulling en knapperig chocolade laagje. Ik maakte een eigen variant met een supersnelle bodem van gemalen spritskoekjes die opstijft in de koelkast. Je hebt voor dit recept dus geen oven nodig. Het resultaat is verrukkelijk!
Ingrediënten
- 300 g spritskoekjes
- 75 g ongezouten roomboter
- 1x recept dulce de leche
- 200 g pure chocolade
- 60 g witte chocolade
Verder nodig
Browniebakvorm (31 x 19,5 cm), keukenmachine
Bereiding
Maak de dulce de leche — dit kan al een dag van tevoren.
Bodem:
Vet de bakvorm in met boter. Maal de spritskoekjes tot fijn poeder in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op het vuur, of afgedekt 1,5 minuut op de ontdooistand in de magnetron. Roer de gesmolten boter door de verkruimelde spritskoekjes. Verdeel het koekmengsel over de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.
Vulling:
Verdeel de dulce de leche over de koekbodem en strijk glad.
Chocolade:
Hak of breek de pure en witte chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een aparte kom au bain-marie, of in een magnetronbestendig plastic bakje in de magnetron. Verdeel de pure chocolade over de dulce de leche en strijk glad. Verdeel met een lepel de witte chocolade erover en roer met de punt van de lepel door de witte chocolade om een mooi marmereffect te krijgen.
Zet de bakvorm op een koele plek zodat de chocolade op kan stijven. Snijd de Millionaire’s shortbread in kleine blokjes.
Enjoy!
Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten
om 20:22
Dit is zó lekker, dank voor het recept!
Gr. Anita🥰
om 08:47
Leuk om te horen Anita! 🙂
om 17:59
Hoii ik wil morgen dit recept gaan maken maar hoe groot moet de bakvorm zijn? Groetjes ingeborg
om 16:59
Hoi Ingeborg, mijn bakvorm was 31 x 19,5 cm (buitenste maten). Succes! 🙂
om 15:10
Hoi Annemiek,
Al in verschillende winkels gekeken naar zo’n blikje gecondenseerde melk, maar nog nergens gevonden. Waar koop jij het?
om 11:13
Even een vraagje: Hoe lang moet het “harden”? En kan je dit het best in de koelkast laten “harden” of gewoon op kamertemperatuur?
om 11:17
Als de chocolade (bijna) hard is kun je hem aansnijden. Ik bewaar hem het liefst in de kelder en niet in de koelkast, dan wordt hij namelijk erg hard.
om 09:12
Wat is het recept dulce de leche?
om 09:30
Hoi Gerda, ik heb de link erin gezet! 🙂
om 10:43
Als je geen keukenmachine heb,kan het dan ook met een staafmixer of iets anders
om 15:46
Koekjes vermalen kan niet met een staafmixer Soraya. Je kunt ze eventueel wel in een zak doen en pletten met een pan of deegroller.
om 10:42
Als je geen keukenmachine heb kan het dan oom met een staafmixer ofzo
om 16:51
Aan het maken!!! ben zo benieuwd
om 20:16
De bodem Is bij mij erg kruimelig, en heb alle ingrediënten goed afgewogen. Wat doe ik verkeerd en moet zou ik dan in het vervolg meer boter moeten gebruiken?
om 09:54
Hoi Mieke, hoe is het eindresultaat als de vulling eroverheen zit? Nog steeds te kruimelig? Anders kun je de volgende keer idd iets meer boter toevoegen.
om 23:32
Mn moeder zou zeggen zo maak je staat stenen lekker ?
om 22:19
Lijkt me heerlijk! Hoe lang kan je de koekjes bewaren?
om 09:52
Zeker een week Stephanie
om 16:06
Een koele plek; dus niet persé de koelkast?
om 09:59
Nee hoor Annette, de koelkast hoeft niet. De karamel en chocolade worden dan erg hard en dat vind ik persoonlijk minder lekker.
om 09:19
Ziet er heerlijk uit. Komt op mijn to cook lijstje?.
om 17:02
Al gemaakt. Verslavend lekker!
om 14:44
Haha, leuk om te horen! 🙂