Dochterlief is dol op noedelsoep. Niet de home made variant helaas. Nee, zo’n zakje instantnoedels met een zakje kruidenpoeder (zout) waar je alleen heet water aan hoeft toe te voegen. Het liefst eet mevrouw de chicken flavour variant. Het woord flavour zegt al genoeg. Jakkes. Geen kip te bekennen en vol e-nummers. Ik zag het dus als mijn taak om hier een zelfgemaakte, gezonde variant van te maken. Deze noedelsoep gemaakt van kippenbouillon met verse groenten zoals wortel, prei en doperwten kreeg gelukkig de goedkeuring van onze kleine fijnproever. Pffffieuw!
PS De kippenbouillon maak ik van een bouillontablet. Daar zijn verschillende soorten van maar de meesten bevatten veel zout, e-nummers en palmvet. Vind je dat een probleem dan zijn er alternatieven. Knorr heeft bijvoorbeeld bouillonblokjes Zero Salt met uitsluitend plantaardige ingrediënten en zonder e-nummers, of nog beter, je maakt de kippenbouillon zelf. Zie ook onderstaande tip voor een vega variant.
Themarecepten, Wereldgerechten, Oosterse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Soeprecepten
Deel je reactie