Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 à 3 el Nutella
- 70 g hazelnoten, middelfijn gehakt
- 1/2 ei, losgeklopt
Verder nodig
- Vel bakpapier
- Kwastje om te bestrijken
Met bladerdeeg in huis kun je altijd iets lekkers maken. Ook Nutella en hazelnoten heb ik standaard in de kelderkast staan. Zo maakte ik in een handomdraai deze Nutella hazelnoot twisters! Een heerlijke zoete snack op hapje.
Serveer ze direct als ze nog warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst! Je kunt ze ook laten afkoelen en in een afgesloten diepvrieszak in de koelkast of vriezer bewaren. Warm ze dan voor serveren weer even op in de oven, dan smaken ze weer als vers!
Themarecepten, Moederdag recepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Haal het bladerdeeg 5 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 210 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit op een aanrechtblad, laat liggen op het bijbehorende bakpapier. Bestrijk de onderste helft van het bladerdeeg met een laag Nutella en bestrooi met hazelnoten (houd wat hazelnoten achter om over de bovenkant te strooien).
Klap het bovenste deel van het bladerdeeg over het deel met de Nutella. Druk goed aan met je handen zodat het stevig op elkaar zit. Snijd het bladerdeeg in 9 of 10 repen. Draai de repen een paar keer rond en leg ze op het bakblik. Bestrijk de twisters met losgeklopt ei en bestrooi met de overige hazelnoten.
Bak 13 tot 16 minuten in het midden va de oven tot de Nutella twisters goudbruin zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie