Bereiding
Verwarm de melk in een pannetje tot handwarm, maar niet laten koken.
Roer de bloem, het zout, de gist en de suiker in een grote beslagkom door elkaar. Voeg al roerend de warme melk en boter door de bloem en klop tot een glad beslag zonder klontjes. Roer tot slot de eieren door het beslag.
Meng in een kom de appel, rozijnen, kaneel, vanillesuiker en het citroensap en roer door het beslag.
Dek de kom af met een vochtig gemaakte, schone theedoek en laat minimaal een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek of tot het beslag in volume is verdubbeld.
Verwarm de frituurpan op 175 graden.
Dompel de ijsbolletjesschep onder in de hete olie (dan blijft het beslag niet plakken) en schep een lepel oliebollenbeslag uit de kom. Laat het beslag voorzichtig in de olie glijden. Bak niet teveel oliebollen tegelijk. Bak de oliebollen circa 5 tot 6 minuten tot ze rondom goudbruin zijn. Draai ze halverwege een keer kom.
Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker.
om 17:20
Vandaag dit recept gebruikt, heel goed gelukt, de oliebollen zijn echt heerlijk
Fijne jaarwisseling!
om 12:15
Leuk om te horen Petra en Gelukkig Nieuwjaar! 🙂
om 11:54
Beste Keukenliefde,
Alles helemaal volgens t boekje. Na het rijzen bleef het dik beslag. Ik heb ze gebakken maar moet je eerlijk zeggen. Er zit geen smaak aan!! En de rozijnen zijn niet te vinden. Heel erg jammer.
Heb er veel rozijnen en suiker maar ingedaan. We gaan t zien. Heb je idee wat ik fout gedaan kan hebben?
Daarentegen: de aziatische gehaktballetjes zijn super!!
om 16:16
Beste Grada, wat jammer om te horen dat het niet goed gelukt is. Als je precies het recept hebt gevolgd heb ik geen idee wat er mis is gegaan. Heb je ook suiker en zout aan het beslag toegevoegd en is het beslag goed gerezen?
om 17:37
Hoi Celia, oliebollenbeslag hoort inderdaad dik te zijn! 🙂
om 15:29
Hoort het beslag voor de oliebollen zo dik te zijn?